Google Maps, disponibil pe telefoanele Huawei direct din AppGallery. Cum îl instalezi și cum funcționează

13.03.2023
Google Maps, disponibil pe telefoanele Huawei direct din AppGallery. Cum îl instalezi și cum funcționează

Serviciul de hărți Google Maps este fără îndoială cel mai popular din lume, fiind folosit zi de zi de către utilizatori atât pentru navigație cu mașina, sau chiar cu transportul în comun, cât și pentru a descoperi noi locuri din orașe, pentru a plănui călătorii sau pentru a publica și vedea fotografii publicate de alții. Fiind cel mai folosit serviciu, are și cele mai multe funcții, inclusiv Street View în majoritatea orașelor lumii, iar acum fanii telefoanelor Huawei pot descărca și folosi Google Maps direct din magazinul AppGallery, fără limitări.

Cum instalezi Google Maps Din AppGallery

Așa cum am mai demonstrat și în articolele anterioare despre aplicații disponibile în AppGallery (precum Revolut sau YouTube și YouTube Music), instalarea este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să accesezi magazinul de aplicații AppGallery, preinstalat pe toate telefoanele Huawei, și să începi o nouă căutare. Scrii Google Maps în căsuță și deja ar trebui să apară butonul de instalare.

Apăsarea acestui buton începe descărcarea aplicației, asemeni oricărei alte aplicații din AppGallery, iar după instalare, aceasta va fi disponibilă la capătul listei de aplicații instalate. Mai jos, aveți pașii în format foto:

Important este că, dacă aceasta este prima aplicație care necesită servicii Google, mai întâi va trebui instalat GBox. Această aplicație se instalează însă automat și nu este necesară căutarea sa manuală. Este important să acorzi toate permisiunile în aplicația GBox pentru a asigura buna funcționare a aplicațiilor. Este important să nu o dezinstalezi din telefon odată ce instalezi Google Maps sau alte aplicații de la Google care folosesc serviciile companiei. Desigur, dacă ai deja GBox, Google Maps se descarcă și funcționează fără niciun pas intermediar.

GBox este un instrument care ajută utilizatorii să acceseze cu ușurință aplicațiile și serviciile Google. Cu GBox, te bucuri de experiența nativă Google pe toate dispozitivele Huawei. GBox oferă utilizatorilor o experiență perfectă, nu trebuie să îți resetezi dispozitivele și nici nu există setări complexe, GBox va rula stabil și sigur pe telefon. În plus, GBox nu aduce nici un fel de reclame. Pentru orice nelămuriri sau întrebări ai în ceea ce privește Gbox, accesează site-ul lor oficial.

Pentru a testa funcționalitatea am căutat restaurante în București, benzinării, ba chiar am încercat navigarea către casă din locurile favorite de pe contul personal și totul a funcționat fără probleme. Aplicația se deschide rapid de fiecare dată și se conectează rapid la sateliții GPS.

Siguranța utilizatorilor, o prioritate pentru AppGallery

Platforma AppGallery este operată de Huawei și este realizată în jurul serviciilor HMS (Huawei Mobile Services). Compania pune un accent deosebit pe siguranța utilizatorilor, așa că toate aplicațiile care sunt publicate în AppGallery sunt verificate pentru a nu pune în pericol datele personale. Astfel, Google Maps, GBox și toate celelalte aplicații care pot fi descărcate din oferta magazinului trec de testele riguroase ale Huawei.

AppGallery este cel de-al treilea magazin de aplicații din lume, cu peste 580 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună la nivel global. În oferta magazinului se regăsesc în prezent peste 220.000 de aplicații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult