Google Maps va avea interfață dedicată pentru modul de navigare auto

28.09.2020
Google Maps va avea interfață dedicată pentru modul de navigare auto

Noua interfață Google Maps este similară celei afișate la folosirea suportului Android Auto și vine în ajutorul celor care folosesc smartphone-ul în rol de navigator GPS.

Google oferă deja o interfață de navigare special adaptată pentru nevoile conducătorilor de autoturisme, disponibilă prin aplicația Android. Există chiar și o alternativă Android Auto, numită Assistant Driving Mode, care poate fi accesată cu ajutorul Google Assistant folosind expresia „let’s drive”. Mizând pe ușurința în utilizare, Google va implementa un concept de interfață similar și în aplicația Google Maps.

Google Maps va include Home Screen și interfață optimizată pentru șoferi

Adaptată cu butoane mari, interfața asemănătoare Android Auto este mai ușor de folosit cu telefonul fixat în bordul autoturismului. În timp ce harta și instrucțiunile afișate sunt preluate direct din versiunea clasică a aplicației de mobil, la partea de jos avem un rând suplimentat cu butoane pentru activarea Google Assistant și accesarea unui Home Screen simplificat, diferit de cel al telefonului.

Folosind aplicația Google Maps, conducătorii auto vor putea accesa meniul de apelare și lista de mesaje, dar și serviciile preferate pentru streaming de melodii și radio online. Atunci când această facilitate este folosită, numele melodiei și butoane Play/Next vor apărea sub harta de navigare. Considerat dotare „esențială” de Google, serviciul YouTube Music primește interfață dedicată în noul Home Screen, din care vom putea naviga mai ușor prin colecția de muzică.

Optimizat pentru folosirea la volan, meniul Calls va lista doar trei dintre persoanele apelate frecvent și o listă cu ultimele trei apeluri desfășurate. Probabil că butonul „Call someone else” activează meniul standard de apelare Android.

Foarte asemănătoare cu Android Auto, noua interfață integrată direct cu aplicația Google Maps arte totuși un dezavantaj, anume faptul că nu listează și opțiunea pentru navigare Waze. Încă la faza de testare, noua funcționalitate este activată direct de pe serverele Google, ceea ce înseamnă va deveni disponibilă de îndată ce Google dă undă verde pentru debutul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult