Serviciul de videoconferință Google Meet devine gratuit

29.04.2020
Serviciul de videoconferință Google Meet devine gratuit

Atunci când situația o impune, Google nu ezită să ofere diverse beneficii utilizatorilor săi, luând forma unei platforme de educație care poate salva, atât cât se mai poate, anul școlar întrerupt cu mult înainte de vreme, iar acum, oferind gratuit o platformă de videoconferință care va ajuta munca de acasă.

Fără prea multă fanfară, Google a anunțat că își deschide serviciul de videoconferință Google Meet pentru oricine dorește să-l folosească. Chiar și fără o evaluare exhaustivă, putem spune că platforma creată pentru clienți G Suite din mediul business și din educație este, probabil, mai sigură decât unele din alternativele mediatizate până acum.

Compania spune că oricine are un cont Google poate acum să creeze organizeze gratuit întâlniri prin videoconferință cu până la 100 de persoane, fără limită de timp. Totuși, compania precizează că după 30 septembrie ar putea fi impusă o limită de 60 de minute per sesiune, în ideea că organizațiile care folosesc acest serviciu în mod intensiv ar trebui totuși să suportă dezvoltarea sa pe termen lung.

Deși nu pare, cerința autentificării pe un cont Google este totuși o piedică, care împiedică organizarea de conferințe ad-hoc în care doritorii trebuie să dea doar un click pentru a se alătura – fiecare participant va trebui să fie conectat în mod formal și autentificat. Partea bună este că sesiunile de discuții pot fi mai bine controlate de organizatori, ținând la distanță oaspeții nepoftiți. De asemenea, Google va introduce și alte măsuri de siguranță: persoanele care nu sunt adăugate în mod explicit la o întâlnire printr-o invitație de calendar vor fi automat introduse într-o cameră verde atunci când încearcă să se înscrie la o ședință de unde se vor putea conecta numai după o aprobare explicită din partea gazdei. Versiunea gratuită nu va permite, de asemenea, folosirea numerelor fixe de telefon pentru organizarea de videoconferințe.

Toate aceste restricții au însă menirea de a prevenii situațiile jenante, de lezare flagrantă a securității și intimității utilizatorilor, Google încercând astfel să-și diferențieze fără echivoc propriul produs Meet de platforma rivală Zoom.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult