Google Now Launcher, lăsat fără suport în magazinul Play Store

03.05.2018
Google Now Launcher, lăsat fără suport în magazinul Play Store

Marcat drept incompatibil cu majoritatea dispozitivelor şi blocat de la instalare, Google Now Launcher nu se mai numără printre opţiunile facile pentru cosmetizarea interfeţei Android.

Apreciat de mulţi utilizatori pentru consumul mic de resurse, Google Now Launcher a debutat odată cu seria de telefoane Nexus 5, echipate la vremea aceea cu versiunea Android 4.4 KitKat. Disponibil pentru instalare şi ca aplicaţie separată, Google Now Launcher oferea o alternativă cu design minimalist la interfaţa personalizată aplicată de producătorii dispozitivelor cu sistem Android, deseori îmbunătăţind performanţele acestora.

Între timp lucrurile s-au schimbat, alternative precum Nova Launcher oferind un design modernizat şi mai multe facilităţi, soluţia furnizată de Google devenind în cele din urmă irelevantă.  Neoficial, utilizatorii pot substitui Google Now Launcher cu Pixel Launcher, o versiune portabilă a interfeţei standard livrată pe telefoanele Google Pixel şi Pixel 2.

Numit şi Rootless Pixel Launcher, noul Pixel Launcher poate fi instalat vizitând acest link

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult