Google Photos adaugă două noi funcții pentru îmbunătățirea fotografiilor

26.04.2021
Google Photos adaugă două noi funcții pentru îmbunătățirea fotografiilor

Google Photos este acum un serviciu foarte popular în special datorită faptului că păstrează gratuit în cloud toate fotografiile utilizatorilor. Desigur, începând din această vară, gratuitatea dispare, așa că Google încearcă să ofere utilizatorilor și alte motive pentru a folosi în continuare aplicația sa. După funcții de editare video mai avansate, apar și două noi funcții de editare foto care ar putea „salva” multe imagini de calitate slabă.

Google Photos pare să integreze din ce în ce mai multe funcții de editare

Google oferă acum posibilitatea de a îmbunătăți fotografii care nu sunt focalizate foarte bine, sau sunt puțin mișcate, cât și fotografiile cu un zgomot de imagine pronunțat. Este vorba despre Shapren și Denoise, care sunt adăugate în meniul de editare al fotografiilor, lângă alte opțiuni de acest gen. Desigur, rezultatele vor varia în funcție de cât de grav afectate sunt imaginile de efecte nedorite, însă ar putea să salveze câteva fotografii de la ștergerea permanentă.

Ambele unelte de editare au la dispoziție „slider-e” de la 0 la 100, pentru a controla nivelul efectului aplicat peste fotografie. În general, chiar dacă astfel de setări ar putea îmbunătăți imaginile, aplicarea lor agresivă cu valori maxime, pot de multe ori să înrăutățească problemele.

google photos

Noua versiune a aplicației Google Photos ar trebui să se actualizeze automat din Google Play Store pe dispozitivele cu Android. În cazul în care nu aveți acces la Sharpen și Denoise, puteți să verificați manual actualizările de aplicații din magazinul de aplicații.

Se pare că Google vrea cumva să integreze funcții cât mai avansate de editare în Google Photos, în detrimentul aplicației sale de editare foto Snapseed. Celebra aplicație de editare de la Google nu a mai primit actualizări de multă vreme, iar funcția de „Denoise” nu există în acea aplicație, chiar dacă o astfel de funcție și-ar găsi mai degrabă locul într-un software dedicat de editare, și nu într-o galerie cu funcții de backup.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult