Google Photos adaugă suport pentru retuşarea pozelor selfie obţinute pe dispozitive iOS

20.11.2018
Google Photos adaugă suport pentru retuşarea pozelor selfie obţinute pe dispozitive iOS

Google a lansat o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei Photos pentru iOS, conţinând noi setări care permit ajustarea efectelor Bokeh şi focalizarea imaginii în pozele obţinute folosind telefoane iPhone.

Unul dintre avantajele sistemelor dual camera este posibilitatea de a ajusta după bunul plac focalizarea imaginii şi modul de aplicare e efectului Bokeh, apreciat pentru impresia artistică dată pozelor tip portret. Suportată de ceva timp în versiunea pentru Android a aplicaţiei Google Photos, funcţionalitatea este disponibilă acum şi pentru pozele găzduite pe telefoane iPhone.

Detectate automat la accesare, pozele tip portret vor avea de acum ataşate simbolul „Editare”, a cărui folosire determină apariţia pe ecran a unor reglaje tip slider, permiţând ajustarea caracteristicilor imaginii fără ca modificările aduse să fie ireversibile.

În plus, versiunea pentru iOS a aplicaţiei Google Photos primeşte şi funcţia Color Pop, care permite aplicarea unui efect vizual în care fundalul imaginii devine alb-negru. Prin contrast, subiectul fotografiat aflat în prim plan este evidenţiat prin saturarea nuanţelor de culoare. Funcţionalitatea era disponibilă anterior doar prin intermediul serviciului Google Assistant, care doar propunea aplicarea acestui tratament pentru anumite poze identificate pe baza algoritmilor de inteligenţă artificială.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult