Google Play Store ridică restricțiile împotriva aplicațiilor care facilitează jocuri de noroc și pariuri

12.05.2021
Google Play Store ridică restricțiile împotriva aplicațiilor care facilitează jocuri de noroc și pariuri

Aplicațiile pentru jocuri de noroc și pariuri vor fi tot mai prezente în magazinul Play Store, după ce Google a eliminat restricțiile care împiedicau proliferarea acestora. Anterior, Google permitea distribuirea aplicațiilor pentru jocuri de noroc unde pariezi cu bani reali doar în patru țări: Brazilia, Franța, Irlanda și Marea Britanie.

Concret, este vorba de aplicații care implică riscul de a pierde sume mari de bani, de regulă promovate cu reclame distribuite pe TV în același interval orar cu cele pentru servicii 18+. Începând cu luna martie, Google a adpugat încă 15 țări pe lista de promovare nerestricționată a aplicațiilor din această categorie. Astfel, pe listă sunt adăugate Australia, Belgia, Canada, Columbia, Danemarca, Finlanda, Germania, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, România, Spania, Suedia și SUA.

jocuri de noroc

Totuși, înainte de a ne speria cu la gândul „surprizelor” pregătite cu destinația Play Store, trebuie spus că Google nu permite pur și simplu oricărei aplicații de jocuri de noroc și pariuri să-și facă loc printre aplicațiile uzuale de Android. Având în vedere responsabilitățile legale pe care le-ar putea suporta, Google impune de fapt cerințe foarte stricte pentru cei care doresc să aibă aplicațiile listate oficial pe Google Play Store.

Chiar dacă dezvoltatorul aplicației se află într-una din regiunile acceptate, Google nu va acorda automat aprobări pentru toate aplicațiile propuse. Dezvoltatorii vor trebui să furnizeze documentația care să arate că operațiunile desfășurate sunt legale, cerințele legale variind de la o țară la alta sau. Chiar și atunci când sunt aprobate, acele aplicații nu vor apărea pe Google Play Store pentru toată lumea, ci doar în țările pentru care au primit aprobare. De asemenea, aplicațiile vor primi eticheta „Adult Only” blocând accesul utilizatorilor minori, sau în orice caz, cei care și-au declinat vârsta reală la înregistrarea contului Google.

 

Din păcate, sistemul Android permite descărcarea acestor aplicații și în afara magazinului Google Play, totul ținând de determinarea autorilor în a-și atrage clienții în afara ecosistemului controlat de Google, cum ar fi propriul website, folosind promisiunea unor câștiguri mai mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult