Google pregătește o nouă funcție pentru a spori viteza transferului atunci când configurați pentru prima oară un telefon Android nou

06.05.2024
Google pregătește o nouă funcție pentru a spori viteza transferului atunci când configurați pentru prima oară un telefon Android nou

Atunci când faceți upgrade de la un telefon mai vechi la un model mai nou, iar ambele terminale sunt bazate pe sistemul de operare Android, aveți trei opțiuni de a vă transfera datele pe noul dispozitiv: fie le copiați conectând ambele telefoane cu un cablu USB compatibil, fie le transferați folosind o rețea Wi-Fi, fie apelați la restaurarea unui backup din cloud. Se pare că Google intenționează să facă acest proces din Android mai rapid, două dintre aceste opțiuni urmând să fie combinate.

După o analiză mai amănunțită a codului aplicației Date Restore Tool v1.0.624892571 de la Google, s-au observat mai multe indicii conform cărora Google intenționează să grăbească transferul de date între două telefoane, atunci când îl configurați pentru prima oară pe unul dintre acestea, permițând realizarea unei duble conexiuni simultane, prin cablu și Wi-Fi concomitent, pentru a spori viteza de copiere a datelor.

De asemenea, Google ar lucra la o nouă funcție care să permită utilizatorilor să-și preia datele de pe vechiul dispozitiv Android pe unul nou, chiar și după procesul inițial de configurare a noului telefon. Această nouă funcție se va numi “Restore Anytime”.

Restore Anytime
Foto: Android Authority

În prezent, odată ce un nou dispozitiv Android este configurat complet, nu se mai pot prelua datele de pe vechiul device Android fără a apela la un factory reset suplimentar al noului telefon și reluarea întregului proces inițial de setup. “Restore Anytime” are elimina acest inconvenient, permițând preluarea datelor de pe vechiul dispozitiv oricând doriți, fără a mai fi nevoie de un factory reset al noului telefon.

Totuși, această funcționalitate ar urma să aibă unele limitări. Mai exact, nu veți putea prelua date suplimentare decât de pe dispozitivul de pe care ați transferat, în timpul procesului de configurare inițial, primele date. Pentru a transfera datele utilizatorului de pe un alt telefon, va trebui să recurgeți la soluția amintită mai sus: reinițializarea noului telefon după un factory reset.

De asemenea, datele transferate ulterior prin “Restore Anytime” ar urma să fie adăugate datelor deja existente pe dispozitivul curent. Dacă, între timp, ați făcut alte setări, acestea nu vor fi suprascrise de vechile setări transferate de pe dispozitivul inițial.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News