Google va introduce un comparator de aplicații în magazinul Play Store

29.10.2020
Google va introduce un comparator de aplicații în magazinul Play Store

Parte din lupta dusă cu rivalul Apple, Google testează un comparator de aplicații menit să asiste utilizatorii în alegerea celei mai potrivite soluții dintre miriadele de aplicați cu funcționalitate aparent identică, listate în magazinul Play Store.

Chiar dacă nu rezolvă problema deficitului de calitate, comparat aplicațiilor disponibile în magazinul rival App Store, Google speră facă mai atractivă oferta magazinului Play Store punând la dispoziție un instrument care permite trierea acestora pe criterii relevante, ținând de funcționalitatea oferită. Noul comparator ar putea fi cu atât mai folositor în cazul aplicațiilor „gratuite”, multe dintre acestea fiind publicate doar cu scopul de a genera venituri prin afișarea de reclame, funcționalitatea fiind efectiv clonată folosind codul altor aplicații deja existente.

Google Play Store va avea comparator de aplicații în stilul magazinelor online

Secțiunea ”Compare Apps” apare la partea de jos a câtorva dintre aplicațiile listate în Play Store. Spre exemplu, în cazul aplicațiilor pentru redare media, cele mai populare selecții de aplicații apar comparate una lângă cealaltă folosind drept criterii funcționalitatea oferită: suport pentru redare offline, setări de calitate video, ușurință în utilizare, etc.

comparator Play Store

Putem doar presupune că Google obține aceste informații cu ajutorul tehnologiilor AI, de pe urma impresiilor lăsate de utilizatori la secțiunea comentarii, și nu cu ajutorul unor operatori care introduc aceste date manual, pe baza experienței subiective avute cu aplicația respectivă. În mod cert, informațiile nu sunt solicitate direct de la dezvoltatorii aplicațiilor respective, o astfel de abordare încurajând doar lăudarea propriilor creații folosind cât mai mule atribute și caracteristici neprobate în utilizare reală.

Noua funcționalitate este disponibilă în versiunea 22.4.28 a aplicației Google Play, apărând deocamdată doar la unele aplicații și pentru o mică parte dintre utilizatorii de Android. Probabil că vom primi mai multe detalii și un anunț de lansare din partea Google, atunci când noua funcționalitatea este pregătită pentru debutul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult