Guvernul din India interzice TikTok și alte 58 de aplicații din China

30.06.2020
Guvernul din India interzice TikTok și alte 58 de aplicații din China

După ce a anunțat că ia în calcul o eventuală interzicere a aplicațiilor de mobil de origine chinezească, guvernul Indian a trecut și la fapte. Luni seară, autoritățile au anunțat o listă de 59 de aplicații din China care sunt considerate periculoase. Acestea „amenință securitatea națională, suveranitatea și integritatea Indiei”, spun autoritățile. Printre cele mai proeminente aplicații care sunt acum interzise în India se regăsește și TikTok, una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume.

India este cea mai mare piață din afara Chinei pentru TikTok

Această decizie va avea efecte majore în special asupra companiei ByteDance. India are cei mai mulți utilizatori de TikTok după China. Aplicația de mobil a mai fost interzisă temporar în India în trecut, pe baza unor acuzații de pedofilie în rândul utilizatorilor. Totuși, ultimele acuzații, care o pun laolaltă cu alte aplicații chinezești cu caracter mai general, sugerează că s-ar putea ca întoarcerea aplicației să nu fie foarte rapidă de această dată.

Alte aplicații afectate sunt câteva dezvoltate de Xiaomi, aplicații produse de Alibaba Group, printre care UC Browser și UC News și chiar una dintre cele mai populare aplicații de tip File Explorer: ES File Explorer.

Iată lista completă de aplicații afectate:

 1. TikTok
 2. Shareit
 3. Kwai
 4. UC Browser
 5. Baidu Map
 6. Shein
 7. Clash of Kings
 8. DU Battery Saver
 9. Helo
 10. Likee
 11. YouCam Makeup
 12. Mi Community
 13. CM Browsers
 14. Virus Cleaner
 15. APUS Browser
 16. ROMWE
 17. Club Factory
 18. Newsdog
 19. Beutry Plus
 20. WeChat
 21. UC News
 22. QQ Mail
 23. Weibo
 24. Xender
 25. QQ Music
 26. QQ Newsfeed
 27. Bigo Live
 28. Selfie City
 29. Mail Master
 30. Parallel Space
 31. Mi Video Call – Xiaomi
 32. WeSync
 33. ES File Explorer
 34. Viva Video – QU Video Inc
 35. Meitu
 36. Vigo Video
 37. New Video Status
 38. DU Recorder
 39. Vault – Hide
 40. Cache Cleaner DU App Studio
 41. DU Cleaner
 42. DU Browser
 43. Hago Play With New Friends
 44. Cam Scanner
 45. Clean Master – Cheetah Mobile
 46. Wonder Camera
 47. Photo Wonder
 48. QQ Player
 49. We Meet
 50. Sweet Selfie
 51. Baidu Translate
 52. Vmate
 53. QQ International
 54. QQ Security Center
 55. QQ Launcher
 56. U Video
 57. V Fly Status Video
 58. Mobile Legends
 59. DU Privacy

Conform Counterpoint, unul din trei utilizatori de smartphone-uri din India vor fi afectați de lipsa acestor aplicații pe magazinele oficiale din India. Trei dintre ele, TikTok, Club Factory și UC Browser au împreună 500 de milioane de utilizatori activi în mai în această regiune. 27 dintre ele sunt în top 1.000 aplicații de Android din India. Momentan, Google și Apple nu au scos aplicațiile din Play Store și App Store, întrucât autoritățile din India nu au trimis încă cererea oficială către companii. Probabil că acest lucru se va întâmpla foarte curând.

Aceste decizii vin în urma unor relații din ce în ce mai tensionate între China și India pe plan geopolitic. În urmă cu câteva săptămâni, forțele armate s-au confruntat la granița dintre cele două țări, dar fără arme de foc și fără să își declare război. 20 de soldați indieni și-au pierdut viața în urma acestei acțiuni militare.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult