Mesajele trimise prin aplicația iMessage ar putea rămâne editabile, chiar și după ce au ajuns la destinatar

05.05.2020
Mesajele trimise prin aplicația iMessage ar putea rămâne editabile, chiar și după ce au ajuns la destinatar

Apple ia în considerare mai multe îmbunătățiri pentru serviciul iMessage, una dintre acestea fiind posibilitatea de a edita mesajele text care deja au fost trimise.

Funcționalitatea apare descrisă într-un brevet recent obținut de Apple, vizând modificări pregătite pentru aplicația iMessage. Fără a da un termen precis de implementare, documentul menționează abilitatea de a edita mesaje care deja au fost trimise de utilizator.

Mai precis, brevetul detaliază capabilități pentru editare text. Spre exemplu, utilizatorul va putea selecta un mesaj folosind o comandă touch predefinită, obținând acces la o interfață de editare. Modificările aduse vor fi reflectate într-un istoric, conținând toate versiunile anterioare ale mesajului respectiv. Probabil că și destinatarul va putea vedea că mesajul a fost editat între momentul trimiterii și cel la care este vizionat, eventual, cu opțiunea accesării istoricului păstrat.

Brevetul menționează și alte funcții precum  “Application Management Interfaces”, probabil în legătură cu noua opțiune de editare a mesajelor.

iMessage este unul dintre motivele pentru care mulţi utilizatori de iPhone preferă iOS, aplicaţia de mesagerie oferind o interfaţă deloc complicată şi agregând mesajele transmise prin internet cu SMS-urile clasice. Urmând unei perioade inițiale de testare, este posibil ca suportul pentru mesaje text editabile să fie adăugat împreună cu alte inovații promise recent, cum ar fi integrare Apple Pay, într-una din reviziile viitoare ale aplicației iMessage.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult