Interfaţa Android One, disponibilă şi pentru dispozitive de generaţie mai veche

18.01.2018
Interfaţa Android One, disponibilă şi pentru dispozitive de generaţie mai veche

Unul din principalele atuuri ale platformei Android este flexibilitatea oferită în ce priveşte personalizarea interfeţei, mai toţi producătorii de telefoane cu Android alegând să personalizeze designul de referinţă oferit de Google.

Inevitabil, o parte dintre utilizatori nu sunt mulţumiţi de schimbările aduse şi ar prefera, mai degrabă, să revină la interfaţa furnizată de Google. Aici intervine Android One launcher, o aplicaţie gratuită care readuce interfaţa prezentă la telefoanele echipate cu versiuni Android nemodificate.

Intenţionată doar pentru telefoane din seriile Nexus, Pixel şi Android One, interfaţa minimalistă creată de Google a fost adaptată de un dezvoltator pe nume Amir Zaidi şi împachetată într-o aplicaţie de sine stătătoare. Evident, aplicaţia creată în sfidarea politicilor Google nu va fi niciodată disponibilă în Play Store, însă poate fi instalată vizitând pagina dedicată găzduită pe forumului XDA-Developers.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult