Lime, serviciul de trotinete electrice, ajunge în România printr-un parteneriat cu Primăria Bucureşti

19.04.2019
Lime, serviciul de trotinete electrice, ajunge în România printr-un parteneriat cu Primăria Bucureşti

Lime, companie americană care furnizează servicii de închiriere pentru trotinete electrice, intră pe piaţa din România printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, conform Profit.ro. Pentru început, compania va oferi o flotă de 1.000 de trotinete electrice în Capitală, care vor fi amplasate la toate gurile de metrou, în zonele adiacente parcărilor publice, parcuri, grădini şi pe lângă centre culturale precum teatre, muzee şi biblioteci.

În acest moment, Lime aşteaptă redactarea actului de colaborare cu Primăria Bucureşti, acesta urmând a fi supus la vot pentru aprobare în Consiliu.  Lime are un parteneriat internaţional şi cu Uber, deci există posibilitatea interconectării serviciilor de închiriere de trotinete cu serviciul de ride-sharing deja existent. De asemenea, Bolt, fostul Taxify, oferă în alte ţări trotinete electrice pentru închiriere din aplicaţie, serviciu care ar putea fi introdus şi în România. Lime este integrat inclusiv în Google Maps în anumite regiuni în care serviciul este prezent.

Trotinetele pe care Lime le va pune la dispoziţie vor putea fi închiriate pe loc folosind aplicaţia pentru mobil, iar plata va fi realizată cu cardul tot din aplicaţie, asemeni unei curse de Uber. Pentru a păstra siguranţa clienţilor şi pentru a nu necesita un permis de conducere, trotinetele vor fi limitate la o viteză maximă de 24 km/h.

Lime oferă şi posibilitatea de închiriere de biciclete cu motor electric în alte ţări, însă momentan acestea nu vor fi disponibile pentru închiriere în România. Nu există momentan informaţii despre extinderea serviciilor Lime în alte oraşe în afară de Bucureşti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video