Luke Skywalker din Star Wars, vocea care avertizează ucrainenii de atacuri aeriene

31.03.2023
Luke Skywalker din Star Wars, vocea care avertizează ucrainenii de atacuri aeriene
foto: Profimedia

O aplicație numită Air Raid, care avertizează cetățenii din Ucraina atunci când sunt atacuri aeriene rusești, folosește o voce celebră pentru notificări. Mark Hamill, actorul care interpretează rolul lui Luke Skywalker din seria de filme Star Wars, și-a împrumutat vocea pentru a avertiza ucrainenii despre atacurile aeriene, folosind vocea maestrului Jedi.

Actorul Mark Hamill a înregistrat alerte de avertizare pentru aplicația Air Raid din Ucraina

Aplicația Air Raid este conectată la sistemul de apărare antiaerian al Ucrainei și poate avertiza rapid cetățenii din zonele care urmează să fie atacate să se ascundă în cel mai apropiat adăpost. Iată ce transmite mesajul, recitat în vocea lui Luke Skywalker, atunci când aplicația de mobil primește o notificare:

„Attention. Air Raid Alert. Proceed to the nearest shelter. Don’t be careless. Your overconfidence is your weakness.” (Atenție. Alertă de raid aerian. Mergeți la cel mai apropiat adăpost. Nu fiți nepăsători. Supraîncrederea este slăbiciunea voastră.)

Probabil că ideea din spatele acestor mesaje, într-o voce familiară, este să creeze un răspuns emoțional din partea utilizatorilor, care ar putea fi mai receptivi la avertismente în acest fel, decât o alertă standard, care poate fi ușor ignorată. Fanii Star Wars vor fi cu siguranță interesați ce ultimele două replici ale lui Luke Skywalker, care fac referire la învățăturile cavalerilor Jedi din filmele Star Wars.

Atunci când alerta de raid aerian se termină, aplicația Air Raid Alert trimite din nou o notificare, care confirmă că este în regulă să părăsești adăpostul în siguranță. Și aceasta este tot o replică înregistrată de Mark Hamill:

„The alert is over. May the Force be with you!” (Alerta s-a încheiat. Forța fie cu tine!”)

Aceste alerte speciale trebuie activate din setările aplicației, și sunt disponibile atât pe iOS și Android, cât și pe aplicația pentru Harmony OS de pe dispozitivele Huawei. Este necesară configurarea alertelor pe limba engleză pentru a accesa vocea lui Luke Skywalker.

Integrarea acestui personaj în aplicație a fost realizată pe baza unui parteneriat între Air Alert și United24, o organizație caritabilă care strânge fonduri pentru susținerea Ucrainei. Mark Hamill este ambasador pentru United24 și este un susținător vocal al Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult