Meta introduce o nouă funcție AI numită Reimagine

07.12.2023
Meta introduce o nouă funcție AI numită Reimagine

În lumea tehnologiei, inovațiile nu încetează niciodată să ne surprindă, iar ultima noutate vine de la Meta, gigantul din spatele Facebook și Instagram. Compania a dezvăluit o caracteristică AI nouă, denumită „Reimagine”, destinată chat-urilor de pe Instagram și Facebook. Practic, funcția le permite utilizatorilor să creeze imagini generate de AI dintr-un simplu mesaj text.

„Reimagine” este un instrument integrat în Meta AI pentru Messenger și Instagram, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a genera imagini AI bazate pe texte, pe care le pot partaja în cadrul chat-urilor de grup.

Asemănător cu funcțiile de text-imagine oferite de alte platforme AI, cum ar fi DALL-E de la OpenAI, Midjourney, Bing Image Creator și Stable Diffusion, caracteristica Reimagine a Meta este alimentată de modelul existent de generare de imagini Emu al companiei, creând imagini de înaltă rezoluție. Deocamdată, această caracteristică este disponibilă gratuit în Statele Unite și generează patru imagini pentru fiecare prompt oferit de utilizatori.

Cum funcționează noua funcție Reimagine

Pentru a utiliza instrumentul Reimagine în Instagram și Messenger, utilizatorii încep prin a solicita generarea o imagine inițială, care apoi este partajată în chatul de grup. Prietenii pot interacționa cu imaginea apăsând și menținând apăsat pe ea, furnizând texte noi pentru ca AI-ul Meta să genereze imagini complet noi. Apoi, procesul poate continua de câte ori utilizatorii doresc.

Pe lângă Reimagine, Meta se concentrează în prezent și pe aducerea de mai multe caracteristici pe platformele sale.

Compania lui Mark Zuckerberg are planuri de a adăuga un asistent virtual cu inteligență artificială în toate serviciile Meta. Acest asistent virtual va ajuta pratic utilizatorii de Instagram și Facebook, oferindu-le un prieten virtual care poate se adapta la preferințele fiecărui utilizator, răspunzând la întrebări și oferind sfaturi. Asistentul virtual va folosi un model de inteligență artificială dezvoltat de Microsoft în colaborare cu OpenAI pentru a oferi răspunsuri la întrebări.  Utilizatorii platformelor Meta vor putea interacționa cu cel puțin 28 de astfel de asistenți virtuali, care vor avea înfățișarea și vocea unor celebrități autorizate de Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult