Microsoft „copiază” EarTrumpet și adaugă control mai bun de sunet în varianta Windows 11 de test

22.01.2023
Microsoft „copiază” EarTrumpet și adaugă control mai bun de sunet în varianta Windows 11 de test

Microsoft pare că începe să se inspire de la dezvoltatori independenți pentru dezvoltarea de  funcții noi în Windows 11. Recent, compania a fost acuzată că a „împrumutat” elemente ale unei aplicații de control al dispozitivelor audio populară între utilizatorii de Windows: EarTrumpet. În cel mai recent build de test pentru Windows 11, a fost un nou de mixer de volum, care seamănă foarte mult cu ceea ce oferă deja de cinci ani aplicația independentă.

Windows 11 ar putea primi control mai avansat pentru sursele audio

Noua funcție din Windows 11 oferă acces rapid direct din bara de activități la volumul fiecărei aplicații în parte, dar și pentru volumul general al dispozitivului setat ca implicit. Acesta este exact scopul pentru care exista EarTrumpet, care era preferat de utilizatori față de mixerul de volum standard din Windows 10, care nu a mai fost schimbat într-un mod semnificativ de pe vremea Windows 7.

Chiar dacă compania Microsoft este acuzată de „plagiat”, este greu de dovedit că a fost copiat într-adevăr design-ul EarTrumpet. Astfel de funcții există și în alte sisteme de operare, iar utilizatorii se vor bucura prbabil de faptul că Microsoft investește mai mult efort pentru a le oferi control mai bun pentru sunet, fără să instaleze alte aplicații terțe. Chiar și așa, implementarea Microsoft nu este la fel de rapidă și ușoară ca EarTrumpet, dar mai este timp pentru companie să o îmbunătățească înainte de lansare, întrucât este momentan disponibilă doar într-o variantă de test.

Microsoft nu a menționat oficial noile că a adăugat caracteristici audio în varianta pentru Insiders a Windows 11. Aceasta este listată doar ca funcție experimentală, ceea ce sugerează că dacă nu va avea succes în perioada de test, ar putea să nu fie lansată în varianta „stabilă” a sistemului de operare.

sursa: The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult