Microsoft Launcher 6.0, lansat oficial cu o interfaţă complet refăcută

16.07.2020
Microsoft Launcher 6.0, lansat oficial cu o interfaţă complet refăcută

Trecut deja prin numeroase revizii Beta, Microsoft Launcher 6.0 este de acum lansat oficial, aplicația oferind utilizatorilor de Android o interfață complet reproiectată. Modul de afișare Dark şi suportul pentru scalare în modul landscape reprezintă doar o mică parte din upgrade-ul adus skin-ului de Android dezvoltat de Microsoft încă din anul 2015.

Pentru versiunea 6.0, Microsoft a decis să rescrie practic de la zero codul aplicaţiei, ceea ce înseamnă că unele dintre particularităţile apreciate la versiunile anterioare au fost și ele reinterpretate sau, după caz, eliminate. Spre exemplu, vechea temă cu aspect transparent a fost înlăturată, împreună cu opţiunea system theme. Unele dintre elementele acestora au fost însă implementate în cele două teme rămase, ceea ce permite obţinerea unui aspect mai consistent.

Ce noutăți aduce Microsoft Launcher 6.0

Aspectul interfeţei se schimbă de acum în mod automat din modul Light în cel Dark, atunci când bifăm opţiunea Dark Mode în meniul de configurare Android.

Microsoft Launcher

Feed-ul situat pe ecranul din stânga primeşte poate cele mai importante modificări, noua versiune având un aspect mai puţin înghesuit. Widget-ul „add a task” nu mai umple întreaga lăţime a ecranului, iar mini icon-urile afişate la partea de sus au dispărut.

În meniul App Drawer, aplicaţiile recent folosite sunt delimitate de restul listei folosit o bară orizontal. Totodată, categoria New Apps a dispărut. Opţiunea Search apps se transformă într-o bară clar delimitată, completă cu buton pentru căutare vocală. Noua bară de căutare îşi schimbă forma în funcţie de modul în care personalizaţi widgetul principal de căutare.

Microsoft Launcher 6.0 oferă suport complet pentru modul de utilizare Landscape, compania din Redmond adăugând această caracteristică în pregătire pentru viitoare ofertă de tablete Surface bazate pe Android. Totodată folosirea unui ecran extern este acum posibilă fără compromisul barelor verticale care irosesc suprafaţa de afişare.

Microsoft Launcher 6.0  va putea fi instalat din pagina oficială a magazinului Google Play. Vestea proastă este că noua versiune este compatibilă doar cu dispozitive bazate pe versiunea Android 7.0, sau mai nouă, anumite funcții fiind rezervate dispozitivelor care rulează cel puțin Android 8.0.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult