Microsoft Launcher 6.0, prezentat în versiune Preview cu interfaţă complet refăcută

14.01.2020
Microsoft Launcher 6.0, prezentat în versiune Preview cu interfaţă complet refăcută

Opţiunea Dark Mode şi modul de afişare landscape sunt doar o mică parte din upgrade-ul adus skin-ului de Android dezvoltat de Microsoft încă din anul 2015.

Pentru versiunea 6.0, Microsoft a decis rescrie practic de la zero codul aplicaţiei, ceea ce înseamnă că unele dintre funcţiile şi particularităţile apreciate la versiunea anterioară au dispărut, fiind înlocuite cu altele noi. Spre exemplu, vechea temă cu aspect transparent a fost înlăturată, împreună cu opţiunea system theme. Unele dintre elementele acestora au fost însă implementate în cele două teme rămase, ceea ce permite obţinerea unui aspect mai consistent.

Aspectul interfeţei se schimbă de acum în mod automat din modul Light în cel Dark, atunci când bifăm opţiunea relevantă în meniul de configurare Android. Opţiunea pentru schimbarea accentului de culoare a fost eliminată, însă fiind vorba de o ediţie Preview a aplicaţiei, putem spera ca aceasta să reapară în viitorul apropiat.

Feed-ul situat pe ecranul din stânga primeşte poate cele mai importante modificări, noua versiune având un aspect mai puţin înghesuit. Widget-ul „add a task” nu mai umple întreaga lăţime a ecranului, iar mini icon-urile afişate la partea de sus au dispărut.

În meniul App Drawer, aplicaţiile recent folosite sunt delimitate de restul listei folosit o bară orizontal. Totodată, categoria New Apps a dispărut. Opţiunea Search apps se transformă într-o bară clar delimitată, completă cu buton pentru căutare vocală. Noua bară de căutare îşi schimbă forma în funcţie de modul în care personalizaţi widgetul principal de căutare.

Microsoft Launcher 6.0 oferă de acum suport complet pentru modul de utilizare Landscape, opţiunea fiind cu siguranţă pe placul utilizatorilor de tablete şi cei care folosesc telefonul mobil împreună cu tastaturi Bluetooth pentru editare text. Totodată folosirea unui ecran extern este acum posibilă fără compromisul barelor verticale care irosesc suprafaţa de afişare.

Aflat deocamdată la stadiul Alpha, noul Microsoft Launcher nu este încă pregătit pentru debutul oficial, codul aplicaţiei fiind predispus la erori şi blocaje frecvente. Disponibilă într-o pagină dedicată pe Google Play Store, Microsoft Launcher Preview 6.0 poate fi instalat separat de versiunea stabilă a aplicaţiei, comutând după bunul plac între cele două.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult