Microsoft Teams devine alternativă WhatsApp, primind opțiune pentru mesagerie instant

27.05.2021
Microsoft Teams devine alternativă WhatsApp, primind opțiune pentru mesagerie instant

Lansată ca o soluție pentru apeluri video și colaborarea între echipe, Microsoft Teams este de acum o platformă în toată regula pentru mesagerie instant, cu funcționalitate similară WhatsApp.

Chiar dacă numele Microsoft Teams nu este prima alegere la care te gândești când vrei să renunți la serviciile WhatsApp, alternativa este cu siguranță una validă. La fel ca alternativa susținută de Facebook, Microsoft Teams este gratuit de folosit pentru uz personal și disponibilă cu aplicații native pentru platformele Android, iOS, PC-uri desktop și în versiune web, cea din urmă fiind îndeosebi de folos pentru contactarea ocazională a celor care încă nu folosesc Microsoft Teams în mod uzual.

Printre facilitățile oferite se numără opțiuni pentru definirea de task-uri și liste de task-uri direct din fereastra de chat, chiar în timp ce discuți cu prietenii sau colegii de serviciu. Mai mult, poți programa întâlniri și trimite invitații fără a părăsi chat-ul. Curând, vei putea chiar să inițiezi sondaje în rândul participanților la discuție.

Microsoft Teams

Cât despre apeluri video, Microsoft Teams suportă în mod gratuit sesiuni cu până la 300 de participanți, care pot dura până la 24 de ore. Totuși, facilitățile extrem de generoase nu vor mai dura prea mult, aceasta fiind o concesie acordată de Microsoft pe durata pandemiei COVID. Însă chiar și după revenirea la ”normalitate”, Microsoft dă asigurări că va permite în continuare apeluri video în modul 1 la 1, cu durată de până la 24 ore. În mod perfect convenabil, apelurile de grup vor fi limitate la 100 de participanți pentru maximum 60 de minute.  Totodată, va fi păstrat și suportul pentru fundaluri virtuale, permițând ascunderea dezordinii din încăpere cu un peisaj mult mai atractiv din punct de vedere estetic.

Pe lista facilităților oferite mai intră și Gif-uri animate, suport pentru trimiterea de emoji-uri și animații interactive, inclusiv în apelurile video.

Un alt beneficiu care nu se regăsește la rivalul WhatsApp este posibilitatea creării unor profiluri de utilizator separate pentru activitățile de serviciu și comunicațiile cu familia, între care poți comuta după bunul plac.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult