Microsoft vine cu actualizări importante pentru aplicația Notepad de pe Windows 11

11.12.2023
Microsoft vine cu actualizări importante pentru aplicația Notepad de pe Windows 11

În ultima actualizare a Windows 11, Microsoft a adăugat o caracteristică mult așteptată de utilizatori în aplicația Notepad: un contor de cuvinte. Această funcționalitate nouă, testată în versiunea beta, se inspiră din alte produse Microsoft, precum Word, care oferă deja un astfel de instrument.

Noua caracteristică a contorului de caractere, afișată în bara de stare a Notepad, permite utilizatorilor să monitorizeze lungimea documentului lor. Când textul este selectat, bara de stare afișează numărul de caractere pentru selecție și pentru întregul document. În absența oricărui text selectat, numărul afișat reprezintă totalul de caractere din document, oferind o perspectivă clară asupra lungimii acestuia.

Pe lângă adăugarea contorului de cuvinte, Microsoft a îmbunătățit accesibilitatea Notepad pentru modificările de fișiere. Versiunea actualizată se integrează acum fără probleme cu File Explorer, facilitând editarea directă a fișierelor din meniul contextual. Această funcție, accesibilă prin click-dreapta pe orice fișier, economisește timp și simplifică procesul de editare pentru utilizatori.

Cu ce actualizări vine Notepad de pe Windows 11

Pe lângă contorul de cuvinte și accesibilitate, aplicația include acum o funcție de salvare automată, care permite închiderea Notepad fără a fi nevoie de promptul repetitiv de salvare. De asemenea, Microsoft a introdus file, un mod întunecat și chiar un spinner virtual pentru pauze distractive.

Mai mult, ultima versiune de test a Windows 11 aduce îmbunătățiri și în secțiunea de widget-uri. Utilizatorii vor putea să-și prioritizeze widget-urile preferate, ascunzând complet știrile, eliminând astfel conținutul nedorit și concentrându-se exclusiv pe informațiile relevante.

Setările actualizate permit acum utilizatorilor să aleagă contul pe care doresc să îl folosească pentru widget-urile și fluxurile susținute de Microsoft Start. Acest lucru elimină limitarea anterioară, care îi obliga pe utilizatori să utilizeze contul folosit pentru autentificarea în Windows. Pentru a gestiona contul, utilizatorii pot accesa setările din secțiunea „Microsoft Start” din setările tablei de widget-uri, permițându-le să-și personalizeze experiența.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult