MSI promite că va continua dezvoltarea Afterburner, după ce dezvoltatorul aplicației a acuzat compania de neplată

10.01.2023
MSI promite că va continua dezvoltarea Afterburner, după ce dezvoltatorul aplicației a acuzat compania de neplată

MSI Afterburner, una dintre cele mai utilizate aplicații pentru overclocking-ul plăcilor video de PC, se află în acest moment într-o stare incertă. Dezvoltatorul aplicației, Alexey Nicolaychuk, spune că dezvoltarea Afterburner a continuat cu greu, întrucât relația sa cu MSI a încetat de aproape un an, timp în care nu și-a mai primit salariul. MSI susține că dezvoltarea aplicației va continua, după găsirea unei soluții.

Unwinder, dezvoltatorul MSI Afterburner spune că nu a mai fost plătit de aproape un an

Motivul pentru care MSI nu l-a mai plătit pe Nicolaychuk, cunoscut și sub numele Unwinder pe internet, este invazia Ucrainei. Fiind cetățean rus și lucrând de pe teritoriul Rusiei, se pare că MSI nu găsit o procedură legală pentru a-și plăti angajații din această țară. Conform reprezentanților companiei, MSI dorește continuarea dezvoltării Afterburner. O soluție pentru a rezolva acest impas va fi găsită „în curând”. Totuși, abia după ce dezvoltatorul a acuzat compania online că nu l-a mai plătit, MSI a început să facă demersuri pentru a rezolva problema.

Alexey Nicoaychuk spune că a continuat dezvoltarea pe cont propriu în ultimele 11 luni, dar că nu va putea să facă asta în continuare, întrucât simte că eforturile sale nu par să fie necesare în cadrul companiei. Chiar dacă MSI nu ar găsi o soluție legală pentru a-l putea răsplăti pentru munca sa, Nicolaychuk spune că va încerca să continue să lucreze la Afterburner, dar doar în timpul său liber, întrucât va fi nevoit să își găsească o altă ocupație pentru a-și putea plăti facturile.

Nu există multe alternative reale la această aplicație

Afterburner și Riva Tuner sunt două aplicații importante pentru gameri, oferindu-le control și informații în timpul jocurilor. Dacă dezvoltarea aplicației va înceta, noi generații de componente și jocuri vor deveni incompatibile cu acestea. Există alternative precum Precision X1 de la EVGA, dar nu este clar dacă acea aplicație va primi suport pe termen lung, acum că EVGA a părăsit piața de plăci video în urma unui conflict cu NVIDIA. Astfel, este greu de crezut că Precision X1 va primi actualizări peste câțiva ani, când vor fi lansate noi generații de plăci grafice, precum NVIDIA RTX 50 sau Radeon RX 8000.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult