Navigația digitală, utilă sau periculoasă? Un autobuz a intrat într-un limitator de înălțime din cauza aplicației Waze – FOTO

07.07.2025
Navigația digitală, utilă sau periculoasă? Un autobuz a intrat într-un limitator de înălțime din cauza aplicației Waze - FOTO

Un accident rutier soldat cu șapte răniți s-a produs în seara zilei de 4 iulie în statul Negeri Sembilan din Malaysia, după ce un autobuz a intrat într-un limitator de înălțime. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22:30, iar printre cei răniți se numără și șoferul vehiculului.

Șoferul nu ar fi observat structura din cauza aplicației de navigație

Potrivit autorităților locale, șoferul autobuzului ar fi declarat că nu a văzut limitatorul de înălțime din cauza faptului că folosea aplicația Waze pentru orientare. În urma impactului, autobuzul a rămas blocat sub structura metalică. Poliția a precizat că șoferul nu a fost atent la semnalizarea din zonă.

În momentul accidentului, în autobuz se aflau mai multe persoane, dintre care trei erau copii. Șapte persoane au suferit răni ușoare, iar patru dintre acestea au fost transportate la spital.

Cazul este anchetat pentru conducere imprudentă

Potrivit autorităților, cazul este investigat conform unui articol din legea rutieră din Malayesia care vizează faptele de conducere imprudentă. Reprezentanții poliției au transmis că ancheta este în curs, iar rezultatele vor fi comunicate ulterior.

Autoritățile au subliniat că folosirea aplicațiilor de navigație nu ar trebui să înlocuiască atenția la infrastructura și semnele rutiere din teren, mai ales în zone cunoscute pentru prezența barierelor de înălțime.

Deși accidentul nu s-a soldat cu victime grave, acesta atrage atenția asupra riscurilor generate de lipsa de atenție în trafic și de dependența excesivă de aplicațiile digitale de orientare.

Autoritățile recomandă șoferilor să rămână atenți la semnele de circulație și să evite distragerea atenției în timpul condusului.

Sursă foto – straitstimes.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Marius Vișan
Marius Vișan
În 2006, Marius Vișan a pășit cu entuziasm în lumea jurnalismului online, începând studiile la Facultatea de Jurnalism a Universității Hyperion. În paralel, a realizat stagii de internship la radio și într-o agenție de PR. A continuat să își aprofundeze cunoștințele cu un masterat în ... citește mai mult