Netflix adaugă o funcție mult așteptată de fani în aplicația de Android

21.04.2020
Netflix adaugă o funcție mult așteptată de fani în aplicația de Android

Cei care au folosit aplicația Netflix pe mobil s-au lovit cu siguranță de câteva situații frustrante în utilizare. Cel mai recent update al variantei de Android aduce însă o funcție mult așteptată care va asigura că utilizatorii nu vor mai apăsa accidental pe butoanele virtuale de pe ecran și nici nu vor mai avansa sau derula conținutul din greșeală prin gesturi. Noua funcție se numește Screen Lock și ar trebui să fie deja disponibilă.

Noul buton Screen Lock apare în timpul redării atunci când atingi ecranul dispozitivului pentru a afișa butoanele de control. Acesta este poziționat în colțul stânga-jos și odată activat nu mai permite apăsarea altor butoane. Poți astfel să te bucuri de vizionarea serialului preferat sau a unui film fără riscul de a aduce butoanele de control peste conținut, de activarea accidentală sau dezactivarea subtitrărilor sau apăsarea pe „episodul următor”.

Metoda prin care Screen Lock poate fi dezactivat este să apeși de două ori pe ecran, moment în care un buton de „deblocare” va fi afișat. Apăsarea acestuia permite accesarea tuturor butoanelor obișnuite de control al redării. Desigur, funcția nouă nu va schimba într-un mod fundamental modul în care aplicația Netflix va fi utilizată, însă oferă o opțiune de confort pe care mulți dintre utilizatori și-o doreau.

Totuși, există și un dezavantaj, cauzat în special de noile metode de navigație din Android. Practic, poți în continuare să închizi redarea printr-un gest de „back” la marginea ecranului sau poți închide aplicația printr-un gest de glisare de jos în sus. Probabil că aici, cei care folosesc interfețe care încă oferă acces la cele trei butoane clasice de navigație pot evita și mai mult apăsările accidentale.

Nu este clar când sau dacă noua versiune de Netflix va ajunge și pe iOS sau dacă Screen Lock va funcționa la fel și pe telefoanele Apple. Având în vedere însă că aplicațiile serviciului sunt de obicei la fel pe toate platformele, probabil că nu va dura foarte mult până când update-ul va fi lansat și pe iPhone-uri.

(via 9to5google)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult