Noua versiune Chrome pentru Android aduce opţiuni pentru tab-uri personalizate şi extinde suportul pentru aplicaţii web

17.03.2017
Noua versiune Chrome pentru Android aduce opţiuni pentru tab-uri personalizate şi extinde suportul pentru aplicaţii web

Dacă versiunea Chrome pentru Windows 10 a primit optimizări pentru folosirea mai eficientă a resurselor de memorie şi procesor, pe dispozitivele cu Android ne alegem şi cu funcţionalitate îmbunătăţită.

Astfel, începând cu versiunea Chrome 57, meniul Custom Tabs va fi identic celui rezervat pentru aplicaţii Chrome, pe lângă opţiunile pentru distribuire, copiere şi deschidere în browswer fiind incluse şi opţiuni pentru salvarea ca bookmark, solicitarea versiunii desktop a paginii, etc.

Accesibile direct din Home Screen, aplicaţiile web vor apărea în meniul System Settings ca şi aplicaţii individuale.

Cei care ascultă muzică folosind tab-uri Chrome vor beneficia de noul API Media Session, care aduce butoane pentru schimbarea melodiilor şi informaţii suplimentare în lista de notificări.

Noua versiune Chrome 57 este adăugată în magazinul Google Play şi va fi disponibilă pentru instalare sau actualizare în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult