PhotoRoom: aplicația care îți decupează fundalul din orice fotografie

07.06.2020
PhotoRoom: aplicația care îți decupează fundalul din orice fotografie

Una dintre cele mai dorite funcții în aplicațiile de editare foto este cea de decupare a fundalului. Fie că vorbim despre fotografii cu mai multe persoane, selfie-uri sau obiecte, mulți se lovesc de această problemă. Photoshop, una dintre cele mai folosite aplicații de editare foto oferă astfel de capabilități, fie automate, fie manuale, însă necesită un computer și ceva abilități de editare. Dacă erați în căutarea unei aplicații de editare de pe mobil care să decupeze fundalul, am găsit PhotoRoom, o soluție „bună la toate”.

Ce face PhotoRoom

PhotoRoom este dezvoltată de o echipă de patru dezvoltatori din Franța. Aceștia sunt foști angajați GoPro, care au creat aplicația de decupare a fundalului din nevoia proprie. Uneori era nevoie de o soluție rapidă pentru a decupa o persoană dintr-o fotografie, iar designer-ul nu era disponibil. Folosind AI, PhotoRoom poate să decupeze orice persoană și orice obiect aproape perfect de fiecare dată.

Ba chiar aplicația vine și cu alte funcții. Pe lângă posibilitatea de a decupa, poți realiza tot felul de colaje, adăuga efecte și animații. Poți aplica filtre, crea umbre, chenare, contururi și multe altele. Avantajul PhotoRoom este însă interfața simplă și intuitivă. În Photoshop s-ar putea ca un profesionist să reușească să obțină rezultate mai bune, însă acele rezultate ar putea dura foarte mult. Aplicația pentur mobil PhotoRoom face totul aproape instant, în câteva secunde. Ba chiar poți edita manual fotografiile, dacă algoritmul nu prinde anumite bucăți din fundal.

Cel mai mare avantaj al PhotoRoom este faptul că este o aplicație gratuită. Da, există o componentă „Pro” pe bani. Acesta oferă acces la unele opțiuni de editare mai avansate, niște șabloane și chiar o decupare mai avansată și mai eficientă. Pentru majoritatea situațiilor însă, PhotoRoom în varianta gratuită va fi de ajuns. Singurul dezavantaj ar fi faptul că fotografiile rezultate din aplicație sunt livrate cu un watermark cu numele aplicației.

Cât costă PhotoRoom

Totuși, un abonament Pro costă 47,99 lei pe lună, iar un abonament anual costă 187,99 lei. Cei care plătesc au însă acces la câteva șabloane pentru realizare de thumbnail-uri pentru clipuri de pe YouTube, filtre în plus, fundaluri exclusive și diverse alte efecte. Pentru cei care lucrează într-un mediu creativ care câștigă bani din viteza cu care decupează un obiect, ar putea fi justificat prețul.

Printre șabloane apar și cele pentru fotografii de produs, fotografii pentru magazine vestimentare, machete de reviste, poze de profil și multe altele. Există chiar și opțiunea de a realiza fotografii pentru pașaport sau viză. Poți folosi fie fotografii din albumul telefonului, fie poți realiza pe loc o fotografie a unei persoane sau a unui obiect pentru a trece direct la editare.

De unde descarci aplicația

Aplicația PhotoRoom este momentan disponibilă doar pe iOS și iPadOS prin App Store. Aceasta este compatibilă chiar și cu Apple Pencil pe iPad, pentru decupaje mai precise. Poate fi descărcată gratuit, iar cei care vor să încerce funcțiile „Pro” pot face asta pe gratis pentru primele 3 zile. După perioada de test este selectat automat abonamentul anual de 188 lei. Dacă nu vreți să fiți taxați, nu uitați să anulați abonamentul înainte de sfârșitul celei de-a treia zi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult