PowerPoint se inspiră de la TikTok și permite acum realizarea de prezentări în mod „portret”

28.11.2022
PowerPoint se inspiră de la TikTok și permite acum realizarea de prezentări în mod „portret”

PowerPoint, alături de Word și Excel formează baza suitei software Office de la Microsoft, iar aceste aplicații nu au fost fundamental modificate niciodată, întrucât sunt folosite la scară largă în multe domenii profesionale, iar menținerea compatibilității, dar și ușurinței în utilizare este importantă. Se pare însă că era telefoanelor mobile aduce în sfârșit modificări în felul în care PowerPoint funcționează, aplicația primind acum posibilitatea de a crea prezentări pentru a fi vizionate pe mobil, nu pe ecrane tradiționale.

PowerPoint adaugă afișarea în mod portret pe mobil

Prezentările în Power Point au fost întotdeauna de tip „landscape”, pe orizontală, un format potrivit pentru a fi vizionat pe un monitor, proiector sau televizor într-o sală de conferințe. Smartphone-urile ne-au adus însă ecrane orientate în stil „portret”, iar în ultimii câțiva ani, odată cu evoluția rețelelor de socializare spre formatul „Story” și, mai nou, „TikTok”, foarte multe tipuri de conținut s-au adaptat la orientarea verticală.

Microsoft oferă acum posibilitatea de a crea pe dispozitive mobile precum iPhone și iPad, slide-uri în orientare portret, mai prietenoase cu ecranele de smartphone și tabletă. Momentan funcția este disponibilă doar pentru cei care fac parte din programul de test Insiders și care folosesc aplicația PowerPoint pe o platformă mobilă de la Apple.

Orientarea portret este ușor de activat din tab-ul Design al editorului de prezentări, iar prezentările deja existente pot fi cu ușurință modificate pentru a fi afișate pe verticală. Funcția este disponibilă însă doar pe mobil, unde utilizatorii ar folosi aplicația pentru a crea prezentări în acest format. Versiunea de PC nu primește încă suport pentru acest mod de utilizare.

Pentru a primi acces la această versiune trebuie să ai Office instalat pe iPhone sau iPad, să fii în programul Insiders și să rulezi versiunea 2.68 (Build 22112003) a aplicației.

sursa: Office

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult