S-a lansat aplicaţia bazată pe AI care elimină machiajul din poze

21.11.2017
S-a lansat aplicaţia bazată pe AI care elimină machiajul din poze

Un dezvoltator a lansat aplicaţia controversată MakeApp, care presupune cum arată femeile fără machiaj. Aceasta foloseşte inteligenţa artificială pentru a elimina produsele cosmetice de pe feţele femeilor din imagini sau clipuri video.

Dezvoltată de Ashot Gabrelyanov, MakeApp permite încărcarea de imagini şi oferă două opţiuni: înlăturarea machiajului sau adăugarea acestuia.

Aplicaţia a fost criticată deoarece foloseşte inteligenţa artificială pentru a „judeca” frumuseţea cuiva. Mai mult, unele femei au spus că MakeApp le face să arate mai rău fără machiaj decât în realitate. Totodată, în imaginile prelucrate apar imperfecţiuni care nu există în imaginea originală.

Gabrelyanov este şi el un personaj destul de controversat, potrivit Business Insider. El deţine LifeNews, o publicaţie acuzată că este pro-Kremlin şi care a fost interzisă în Ucraina din motive care ţin de propagandă.

Aplicaţia MakeApp este disponibilă pentru platformele Android şi iOS.


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult