Samsung Internet Browser primește îmbunătățiri la partea de securitate și interfață

15.03.2022
Samsung Internet Browser primește îmbunătățiri la partea de securitate și interfață

Livrat pe dispozitivele producătorului cu același nume, Samsung Internet este una dintre cele mai competente alternative Chrome, browser-ul web fiind disponibil pentru toți utilizatorii de Android.

Testată deja cu versiunea Beta 17, o actualizare importantă este pe cale să ajungă și la ediția oficială a aplicației, Samsung Internet primind îmbunătățiri la nivelul interfeței și a funcțiilor de securitate. Printre acestea avem Smart Anti Tracking, o funcție de securitate care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a detecta și elimina fișierele cookie folosite de site-urile vizitate pentru a urmări sesiunile de navigare. Procesarea se face exclusiv local, folosind acceleratorul neural deja integrat în chipsetul telefoanelor moderne, Samsung neputând accesa informațiile colectate.

Tehnologia Smart Anti Tracking va fi activată în mod automat pentru utilizatorii Samsung Internet din Europa, Coreea de Sud și Statele Unite. Pentru utilizatori din alte regiuni ale lumii aceasta va apărea ca și setare opțională, putând fi bifată în meniul Settings pentru utilizare permanentă, sau doar pentru sesiunile de navigare lansate în modul Secret (echivalent Incognito).

O altă schimbare importantă este selectarea HTTPS ca și protocol de conectare implicit la serverele site-urilor vizitate, Samsung renunțând la protocolul HTTP nesecurizat, foarte vulnerabil încercărilor de interceptare și deturnare a sesiunilor de navigare.

Tot pentru securitate, Samsung a adăugat o nouă secțiune “privacy board”, în care utilizatorii pot vedea un rezumat cu setările de securitate și protecție a intimității, puse într-o locație ușor accesibilă pentru acces rapid. Tot aici găsim și Privacy reports, detaliind măsurile de securitate pentru site-urile vizitate.

Samsung Internet Beta 17 introduce și ”Live Text”, o funcție care ajută utilizatorii să copieze, traducă, sau să inițieze căutări folosind text selectat din paginile web. Noua funcție este accesibilă prin intermediul unui dialog de tip pop-up, în care sunt prezentate opțiunile disponibile.

Vizând partea de interfață, Samsung a adus următoarele modificări:

  • Cu bara de adrese (URL) setată pentru afișare la partea de jos a ecranului, aceasta va fi arătată deasupra tastaturii, înlesnind vizionarea adreselor web pe măsură ce sunt introduse. Toate funcțiile și interacțiunile de bază sunt identice cu modul de afișare la partea de sus a barei de adrese.
  • Comandă rapidă accesarea meniului Personalizare : apăsare lungă pe orice buton din meniul Tools pentru activarea modului de editare
  • Suport pentru organizarea bookmark-urilor folosind comenzi drag-and-drop
  • Îmbunătățirea poziției subtitrarilor video, la folosirea modului full-screen

Samsung Internet Beta 17 este disponibil ca și download separat pe Samsung Galaxy Store și Google Play Store. Îmbunătățirile pregătite vor ajunge însă și în versiunea oficială a aplicației, disponibilă la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult