Samsung permite, în sfârşit, dezactivarea butonului Bixby, dar nu vă bucuraţi prea tare

18.09.2017
Samsung permite, în sfârşit, dezactivarea butonului Bixby, dar nu vă bucuraţi prea tare

După luni întregi în care nu a ascultat de criticile utilizatorilor, Samsung a decis să rezolve parţial problema butonului fizic pentru asistentul vocal digital Bixby. Printr-o nouă actualizare a serviciilor Bixby, butonul poate fi dezactivat. Asta înseamnă că la o apăsare scurtă nu va mai porni serviciul. Totuşi, prin apăsarea mai lungă este lansată funcţia Bixby Voice.

 

Pentru a putea dezactiva butonul, utilizatorii de Galaxy S8, S8+ şi Note 8 trebuie să meargă în magazinul virtual Galaxy Apps, la secţiunea My Apps, şi să actualizeze serviciul Bixby. Decizia companiei este binevenită şi dacă ţinem contul de faptul că pe Galaxy Note 8 Bixby Home poate fi pornit şi prin slide pe ecranul principal. 

Este posibil ca în viitorul apropiat Samsung să permită şi „remaparea” butonului Bixby. Cea mai bună soluţie ar fi, în opinia mea, următoarea: o apăsare scurtă să permită lansarea unei aplicaţii alese de către utilizator, două apăsări să pornească Bixby Home, iar apăsarea lungă să fie asociată cu Bixby Voice.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult