Samsung renunţă la propria aplicaţie de muzică pe dispozitivele sale

21.04.2017
Samsung renunţă la propria aplicaţie de muzică pe dispozitivele sale

Samsung nu va mai livra pe dispozitivele sale propria aplicaţie Music. Aceasta va fi înlocuită de Google Play Music. Parteneriatul a început încă de anul trecut, odată cu lansarea Galaxy S7. Compania încearcă să reducă numărul aplicaţiilor „duplicat” care fac acelaşi lucru ca cele obligatorii pentru producătorii de smartphone-uri cu Android, oferite de Google.

Totuşi, aplicaţia Play Music de pe dispozitivele Samsung va include funcţii suplimentare. De exemplu, posesorii de Galaxy S8 pot încărca gratuit până la 100.000 de melodii în cloud. Pentru ceilalţi utilizatori ai serviciului limita rămâne de 50.000. Mai mult, cei care cumpără Galaxy S8 şi S8+ primesc abonament gratuit timp de trei luni la versiunea premium a Play Music. Totodată, serviciul va primi integrare cu asistentul digital Bixby imediat ce acesta va fi capabil să primească comenzi vocale.

 

 

Google a promis şi „alte caracteristici speciale în Play Music pentru clienţii Samsung”, dar nu a oferit detalii despre acestea.

 

La un moment dat Samsung a avut propriul serviciu de streaming de muzică, Milk Music, dar l-a închis în luna august a anului trecut. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult