Șapte aplicații de călătorii din AppGallery pentru sezonul de vacanță

15.06.2023
Șapte aplicații de călătorii din AppGallery pentru sezonul de vacanță

Întrucât vine perioada concediilor, utilizatorii de telefoane Huawei se vor bucura să afle că magazinul AppGallery găzduiește unele dintre cele mai utile aplicații pentru călătorii și navigație. Acestea sunt aplicații de care vei avea cu siguranță nevoie atât când pleci într-o vacanță în țară, sau în afara țării, iar unele pot fi utile chiar și în viața de zi cu zi.

Oricare dintre aplicațiile despre care vom vorbi astăzi sunt disponibile în oferta magazinului AppGallery și pot fi instalate direct, fără pași adiționali sau alte aplicații de care să depindă. Nu trebuie decât să deschizi AppGallery, să scrii numele aplicației în căsuța de căutare și să apeși pe butonul instalare. În general, aplicațiile se descarcă în doar câteva secunde.

AppGallery maps.me install

Top 7 aplicații pe care să le instalezi pe telefonul tău Huawei, utile în vacanțe

La categoria aplicații de navigație, AppGallery beneficiază de multe aplicații, însă două variante ne-au atras în special atenția.

Maps.Me poate fi un partener de ajutor pentru momentele în care mergi într-o zonă fără acoperire telecom, sau în țări în care costurile de roaming sunt prea mari. Avantajul Maps.Me este că poți descărca offline hărți pentru acces chiar și fără conexiune la rețea, acestea putând fi folosite pentru navigație cu mașina, pe jos sau cu bicicleta. Sursa hărților este OpenStreetMap, una dintre cele mai populare soluții de cartografiere online, care se întâmplă să fie și open-source.

Avem și Petal Maps, serviciul de hărți dezvoltat de Huawei. Acesta oferă funcții avansate în special pentru cei care călătoresc des în orașe, având la dispoziție multe puncte de interes și informații în timp real despre aglomerații din trafic. Pentru navigația cu mașina, Petal Maps oferă chiar și indicații de bandă și oferă posibilitatea de a raporta pericole de pe stradă, pentru a ajuta alți utilizatori.

Tot pentru șoferi există și câteva aplicații pentru plata parcării. Sunt din ce în ce mai multe locuri de parcare cu plată în orașele din România, iar plata se face în general prin intermediul SMS, dar există acum și aplicații prin care poți face plata mult mai rapid cu un card salvat în cont. Una dintre aceste aplicații, disponibile și pe AppGallery este Am Parcat, aplicația oficială a serviciului amparcat.ro. Acesta folosește GPS pentru a identifica parcările publice cu plată din zonă și permite plata pe loc, pentru diverse intervale orare. Atunci când plata parcării este pe cale să expire, aplicația poate trimite notificări, pentru a nu depăși timpul și poți chiar și prelungi timpul tot din aplicație, cu un singur click.

Tpark este de asemenea o aplicație de plată pentru parcări în 60 de orașe din România. Ai o listă cu orașele și parcările publice înscrise în aplicație și poți alege plata pe loc cu cardul. Este necesară introducerea numărului mașinii, desigur. Cu 5 minute înainte de expirare, aplicația poate trimite notificări și permite, de asemenea, extinderea plății.

Dacă nu vreți să vă deplasați cu mașina personală, puteți descărca din AppGallery aplicația Bolt, una dintre cele mai populare aplicații de ride hailing din Europa. Aceasta integrează atât acces la curse cu mașini de tot felul, de la servicii de bază, mai ieftine, la servicii cu mașini din clase superioare, la mașini electrice sau mașini cu scaun de copil instalat, pentru transportul celor mici. De asemenea, din aplicația Bolt poți închiria și trotinete electrice în orașele în care acest serviciu este disponibil.

AppGallery bolt

În cele din urmă, avem două aplicații din categoria travel, utile pentru a plănui și alege cazări și metode de transport.Trip.com este o soluție completă care permite plănuirea unei călătorii de la A la Z. Poți cumpăra prin intermediul său atât bilete de avion pentru zboruri interne sau externe, poți rezerva camere la hotel și poți chiar să cumperi bilete de tren pentru transferul de la aeroport către orașul de destinație în țări precum Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Franța sau Elveția.

Booking, în schimb, este o aplicație foarte populară inclusiv pentru concedii în țară, aplicația listând nu doar hoteluri, ci și pensiuni, moteluri, apartamente sau case de vacanță. Aplicația permite o comunicare simplă și intuitivă cu reprezentanții cazărilor și poți primi reduceri prin intermediul aplicației pentru rezervări.

AppGallery, sursa ta sigură de aplicații

AppGallery este cel de-al treilea cel mai mare magazin de aplicații din lume, fiind într-o constantă creștere de la debutul său din urmă cu doar câțiva ani. În prezent, servește peste 580 de milioane de utilizatori în fiecare lună și se bucură de o ofertă de peste 223.000 de aplicații la nivel global, integrate cu Huawei Mobile Services.

Magazinul este disponibil în 170 de țări și regiuni și a înregistrat o creștere de la an la an de 147% în 2022. Huawei pune un accent special pe securitatea și confidențialitatea datelor, testând aspecte precum identitatea dezvoltatorilor și dacă sunt integrate protecții de date la descărcare și instalare, pentru toate aplicațiile listate în AppGallery. Magazinul include și un mecanism de prevenire a funcționalităților periculoase, pentru a asigura siguranța utilizatorilor săi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult