Schimbare de look pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse popularei aplicații de mesagerie

10.05.2024
Schimbare de look pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse popularei aplicații de mesagerie
Foto: Meta

De-a lungul anilor, WhatsApp a trecut prin numeroase schimbări de look, ultimul redesign major având loc în 2021. Iată că, după încă trei ani scurși, Meta a ales încă o dată să ofere un nou aspect popularei aplicații de mesagerie. Câteva dintre schimbări au fost deja efectuate în versiunile de iOS și Android ale aplicației, alte modificări urmând să sosească foarte curând.

Conform producătorilor, scopul acestui redesign este păstrarea unui look proaspăt, simplu și accesibil pentru aplicația WhatsApp. Cea mai evidentă schimbare în acest sens este ajustarea paletei de culori utilizate de aplicație. Fiind complementat de o paletă de alte culori neutre, verdele rămâne în prim plan, deși este utilizat acum într-un mod mai reținut și selectiv în diferitele secțiuni ale aplicației.

WhatsApp
Foto: Meta

De asemenea, modul de afișare întunecat (Dark Mode) primește, la rândul său, modificări importante. Noul look al dark mode a crescut contrastul și utilizează tonuri mai pronunțate pentru a conferi un aspect și mai întunecat, mai puțin stresant pentru ochii privitorului.

Pe lângă modificările coloristice, pictogramele, ilustrațiile și fundalurile ferestrelor de chat vor fi actualizate la rândul lor. Noile pictograme vor avea un aspect mai rotunjit, în timp ce ilustrațiile vor beneficia de pe urma unor animații mai dinamice. Nu în ultimul rând, fundalul implicit pentru ferestrele de chat fost actualizat.

Veți putea observa aceste schimbări atât în aplicația WhatsApp pentru Android, cât și în cea pentru iOS. Fiecare dintre acestea va primi însă și unele adăugiri specifice, precum o nouă dispunere a meniului pentru atașamente în iOS, sau o bară de navigare în partea de jos a ecranului pe Android (opțiunile de filtrare a conversațiilor fiind disponibile în partea de sus a ecranului, peste lista de conversații propriu-zise).

WhatsApp
Foto: Meta

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News