Spotify ar putea să redea în curând muzică în format MP3

07.12.2020
Spotify ar putea să redea în curând muzică în format MP3

Spotify ar putea să devină player-ul de muzică implicit al utilizatorilor de mobil în curând, dacă noile informații care au ajuns în mediul online se dovedesc a fi adevărate. Nu numai că aplicația va permite accesarea întregii biblioteci de muzică din portofoliul său, ci va permite și detectarea și redarea melodiilor care sunt stocate pe dispozitiv. Nu este însă clar dacă această funcționalitate va fi sau nu disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Aplicația Spotify ar putea permite redarea de MP3-uri

Pentru mulți dintre utilizatorii de smartphone-uri, Spotify a devenit player-ul de muzică implicit, în sensul că este aplicația principală prin care aceștia ascultă muzică. Totuși nu chiar toată muzica este disponibilă pe Spotify, în timp ce anumite restricții de regiune nu permite accesarea tuturor melodiilor de oriunde. Din aceste motive, sunt încă utilizatori care folosesc fișiere în format MP3, FLAC sau ACC care ascultă muzică local, din memoria telefonului.

Asta pentru că Spotify oricum permite descărcarea melodiilor pe telefon pentru utilizatorii cu conturi Premium, însă acele melodii pot fi redate doar în aplicație, nu și în altele. Odată ce Spotify permite redarea melodiilor locale obținute din alte surse, aplicațiile de redare implicite de pe telefoane precum Apple Music sau cele realizate de alți producători de telefoane, vor deveni redundante, toată muzica fiind disponibilă dintr-o singură aplicație.

Un screenshot publicat de Jane Manchun Wong, utilizatoare de Twitter, prezintă un nou meniu în setările Spotify din aplicația de mobil, care permite activarea sau dezactivarea redării de muzică stocată local. Se pare că Spotify poate să detecteze automat melodiile stocate pe dispozitiv și le poate afișa lângă alte melodii de pe serviciul online, în categoria Your Library.

Nu este clar nici dacă aplicația pe care Jane Wong o folosește este o versiune beta a aplicației Spotify, sau dacă contul său este selectat pentru o testare aleatorie de funcții noi în versiunea finală.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult