Spotify permite acum utilizatorilor să creeze playlist-uri cu ajutorul inteligenței artificiale

08.04.2024
Spotify permite acum utilizatorilor să creeze playlist-uri cu ajutorul inteligenței artificiale

Aplicația de streaming Spotify primește o nouă funcție pe bază de inteligență artificială. Utilizatorii vor putea crea playlist-uri cu o singură comandă.

Ne-ma obișnuit ca inteligența artificială să fie un subiect popular de discuție și să fie adoptat de tot mai multe aplicații și dispozitive, într-o formă sau alta. AI-ul generativ este peste tot în zilele noastre, de la smartphone-uri și computere la browsere web și multe altele. Spotify s-a alăturat trendului în urmă cu ceva timp prin funcția AI DJ, iar acum lansează o versiune beta a funcției de creare a playlist-urilor cu ajutorul inteligenței artificiale.

Potrivit Android Authority, compania suedeză a anunțat funcția de generare a playlist-urilor cu AI pentru utilizatorii Spotify Premium, permițându-le să creeze liste de redare printr-o simplă comandă. Spotify a împărtășit, de asemenea, câteva exemple de sugestii, inclusiv „muzică relaxantă pentru a trece peste sezonul alergiilor” și „un playlist care mă face să mă simt personajul principal”.

Spotify oferă utilizatorilor o nouă funcție AI

Platforma de streaming a remarcat că solicitările pot consta în locuri, animale, activități, culori, emoji-uri și personaje de film. A adăugat că cele mai bune solicitări combină stări de spirit, artiști, genuri și decenii, deși puteți rafina aceste liste de redare cu solicitări ulterioare. Spotify a mai spus că are „măsuri în vigoare” cu privire la solicitările ofensive.

Nu vă așteptați la o lansare imediată, deoarece Spotify a menționat că noua funcție este disponibilă doar pentru utilizatorii Premium din Australia și Marea Britanie, cel puțin deocamdată. Ne putem aștepta ca noua funcție de creare a playlist-urilor cu ajutorul inteligenței artificiale să devină disponibilă în viitor pentru mai mulți utilizatori din alte țări ale lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult