Steam aduce jocurile de PC direct pe ecranul telefoanelor cu Android sau iOS

10.05.2018
Steam aduce jocurile de PC direct pe ecranul telefoanelor cu Android sau iOS

Disponibilă tuturor celor care deţin jocuri pentru PC şi Mac, achiziţionate prin intermediul platformei Steam, aplicaţia Steam Link va permite lansarea jocului preferat direct de pe smartphone.

Pregătită pentru debutul oficial în data de 21 mai 2018, aplicaţia Steam Link promite să transforme ecranul telefoanelor cu Android sau iOS în monitor pentru jocurile rulate de pe PC-ul aflat în imediata apropiere. Limitată de viteza conexiunii, Steam Link va funcţiona doar în reţeaua locală (Wi-Fi 5GHz sau Ethernet), latenţele prea mari făcând imposibile sesiunile de gaming la distanţă, folosind LTE.

Desigur, experienţa nu poate fi completă fără o modalitate eficientă de a interacţiona cu jocurile preferate. Steam anunţă din start compatibilitate cu Steam Controller, cât şi alte accesorii pentru iOS compatibile cu standardul MFi. Lista completă nu este cunoscută, însă ar putea fi suportate şi accesorii bluetooth, cum ar fi mouse şi tastatură.

Simultan, Steam va lansa şi aplicaţia Steam Video, oferind utilizatorilor posibilitatea să vizioneze de pe mobil filme şi producţii de televiziune achiziţionate prin platforma Steam. La fel ca în cazul Netflix şi YouTube Red, conţinutul accesat prin aplicaţia Steam Video va putea fi descărcat integral în memoria telefonului mobil, pentru vizionare offline.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult