Strava free pierde accesul la funcții populare. Rămân disponibile în versiunea plătită

19.05.2020
Strava free pierde accesul la funcții populare. Rămân disponibile în versiunea plătită

Strava, una dintre cele mai populare aplicații de fitness din lume, limitează de acum accesul la o parte din funcționalitatea aplicației pentru utilizatorii care folosesc conturi „free”. Limitările au venit fără avertisment, iar utilizatorii nu mai pot folosi câteva dintre secțiunile aplicației fără să plătească un abonament premium. În același timp, alte aplicații care accesau serviciile Strava vor pierde accesul la acestea, dezvoltatorii având un timp foarte scurt pentru a le „repara”.

Ce limitări vei avea în versiunea Strava „free”

Dacă foloseați Strava pentru monitorizarea activităților sportive în varianta „free”, de astăzi veți observa că nu mai aveți acces la câteva dintre capabilitățile aplicației. Secțiunile „People I’m following”, „My results” și „This year” sunt acum restricționate, accesul la acestea fiind posibil doar contra cost. De asemenea, pentru clasamentele mondiale de pe serviciu, vei putea vedea doar primele 10 locuri, nu și unde te plasezi tu în respectivele clasamente.

De altfel, această limitare duce la problemele cu aplicațiile 3rd party. Toate aplicațiile dezvoltate de alte companii care foloseau aceste clasamente pentru diverse funcții au la dispoziție 30 de zile pentru a le elimina. Peste 30 de zile, Strava va opri clasamentele în afara aplicațiilor și serviciilor sale, iar aplicațiile care nu vor fi modificate vor afișa mesaje de eroare.

Această mișcare este însă destul de ciudată, întrucât multe dintre aplicații sunt dezvoltate de echipe mici, care probabil că nu au resursele pentru a modifica funcționalitatea în numai 30 de zile. De altfel, numai o parte dintre dezvoltatori au primit notificare dinainte despre aceste modificări. Restul dezvoltatorilor au aflat odată cu anunțul public.

O altă limitare pentru conturile Strava free, fără abonamentul premium, este că nu mai pot construi rute în interfața web. Această funcție era dedicată versiunii desktop, deci nu vor putea face asta nici din aplicație.

De ce recurge Strava la aceste practici

Motivele pentru aceste schimbări sunt evidente: Strava dorește să împingă mai mulți utilizatori către versiunea plătită a aplicației. De altfel, compania nu pare să o ducă foarte bine din punct de vedere financiar în ultima perioadă. Criticii spun însă că un abonament Premium ar trebui să vină cu funcții în plus pentru abonați nu să limiteze și mai mult utilizatorii versiunii gratuite.

În schimb, Strava promite versiuni îmbunătățite pentru plătitori ale funcțiilor care tocmai au fost limitate.

(via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult