SwiftKey va permite folosirea oricărei poze în rolul de temă pentru tastatura virtuală

31.10.2017
SwiftKey va permite folosirea oricărei poze în rolul de temă pentru tastatura virtuală

SwiftKey testează o nouă modalitate pentru personalizarea tastaturii, folosind imagini din memoria telefonului mobil pentru a genera teme de interfaţă personalizate.

Funcţionalitatea prezentă în ultima versiune SwiftKey beta ar urma să fie adăugată în versiunea oficială a aplicaţiei, nu mai târziu de săptămâna viitoare.

Practic, utilizatorii nu trebuie decât să încarce o imagine din galerie sau din contul Google Photos, aceasta fiind setată apoi ca fundal pentru tastatura virtuală. Pentru o experienţă vizuală mai imersivă, cei familiarizaţi deja cu modul de organizare a tastelor vor putea ascunde conturul acestora, lăsând doar simbolurile grafice suprapuse direct peste imaginea de fundal.

Trebuie spus că schimbările pregătite nu sunt chiar inovaţii, SwiftKey doar aducând funcţionalitatea la nivelul rivalei Gboard by Google, faţă de care a tot pierdut teren în ultima perioadă. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult