Tastatura Gboard pentru iOS primeşte suport pentru tastare vocală în limba română

23.02.2017
Tastatura Gboard pentru iOS primeşte suport pentru tastare vocală în limba română

Lansată mai întâi pentru dispozitive Apple cu sistem de operare iOS, tastatura Gboard continuă să fie cu un pas înaintea versiunii de Android, primind suport pentru tastare vocală, mai multe emoji-uri şi opţiune pentru desenat.

Actualizată la ultima versiune disponibilă, tastatura Gboard pentru iOS oferă suport pentru alte 15 limbi (croată, cehă, daneză, olandeză, finlandeză, greacă, poloneză, română, suedeză, catalană, ungară, malaieză, rusă, spaniolă (dialect pentru America Latină) şi turcă.  Pentru folosire, limba dorită trebuie mai întâi selectată din meniul Settings, la secţiunea Languages.

De acum, utilizatorii pot folosi noua funcţie de căutare pentru a insera orice emoji doresc, tastatura Gboard permiţând decorarea mesajelor text şi email-uri fără a mai căuta prin liste interminabile de emoji-uri. Conectat direct la motorul Google Search, funcţia de căutare permite găsirea informaţiilor dorite din interfaţa oricărei aplicaţii, prin simpla activare a tastaturii Gboard.

La activarea butonului ”G” animat, utilizatorii pot afla şi informaţii despre cel mai recent Doodle folosit pentru decorarea motorului Google Search.

Cea mai utilă este însă funcţia de recunoaştere vocală, la care putem apela pentru a transpune cuvintele rostite în formă text, spre exemplu în momentele când ne aflăm la volanul autoturismului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult