Tastatura Gboard poate traduce în timp real ceea ce dictezi

12.08.2020
Tastatura Gboard poate traduce în timp real ceea ce dictezi

Preferată utilizatorilor de Android și nu numai, tastatura Gboard este o alternativă excelentă pentru înlocuirea tastaturii standard, aplicația foarte bine optimizată oferind interfață personalizabilă și numeroase funcții care ajută introducerea mai rapidă a textului.

De acum, tastatura Gboard oferă suport oficial pentru traducerea cuvintelor şi frazelor rostite folosind butonul pentru dictare vocală, utilizatorii putând compune mesaje şi conversa în timp real cu persoane de altă naţionalitate fără a se lovi de bariera diferențelor de limbaj. Astfel, nu mai este nevoie să apelăm la aplicaţii ajutătoare cum este Google Translate, transferând apoi textul în aplicaţia de mesagerie preferată.

Tastatura Gboard împrumută serviciile Google Translate

Aflată de mult timp la faza de testare, noua funcție adaugă o casetă de traducere deasupra tastaturii, unde putem urmări transcrierea cuvintelor din limbajul original în limba selectată pentru traducere. Rezultatul final este inserat automat în aplicația de mesagerie sau editorul text preferat, ca și cum ar fi fost tastate în limba respectivă. Ca și în cazul tastării vocale fără conversia limbajului, poți ieși oricând din modul de traducere pentru a edita manual cuvintele recunoscute prin interpretare vocală, corecțiile făcute în caseta de traducere folosind limba nativă fiind reflectate instantaneu în textul tradus.

Fiind vorba de dictare vocală, funcționalitatea depinde prezența conexiunii la internet, procesarea având loc pe serverele Google. Drept consecință, suprapunerea recunoașterii vocale cu motorul de traducere induce un mic timp de așteptare, ce va fi resimțit mai ales dacă ne bazăm pe această funcționalitate pentru comunicare în timp real folosind aplicații de mesagerie instant.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult