Telegram a atras 25 milioane de noi utilizatori în 72 de ore, depășind pragul de 500 milioane

13.01.2021
Telegram a atras 25 milioane de noi utilizatori în 72 de ore, depășind pragul de 500 milioane

Telegram este direct beneficiar al valului de nemulțumiți care părăsesc rețeaua WhatsApp, deranjați de noile condiții impuse de Facebook privind colectarea datelor despre utilizatori.

Vestea depășirii pragului de 500 milioane utilizatori activi a fost dată chiar de CEO-ul Pavel Durov, într-o postare pe blog. Doar în ultimele 72 de ore, platforma de mesagerie a atras 25 milioane de noi utilizatori.

Creșterea raportată se datorează în principal stângăciei cu care Facebook a anunțat modificarea politicii de confidențialitate a WhatsApp, vestea apărând ca un ultimatum dat utilizatorilor. Alarmați de exodul utilizatorilor către platformele rivale și reacțiile puternic negative apărute pe canalele media, administratorii Facebook au venit cu unele clarificări, încercând fără prea mult succes repare lovitura de imagine dată platformei WhatsApp.

WhatsApp Telegram Messenger

Telegram, înlocuitorul WhatsApp?

Între timp, o parte dintre utilizatori s-au mutat deja în rețelele Telegram și Signal. Potrivit administratorului Telegram, utilizatorii nou veniți provin de pe tot globul: 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latină și 8% din Orientul Mijlociu + Africa de Nord.

Dacă rata actuală de creștere se păstrează, Telegram ar putea atinge pragul de 1 miliard utilizatori în viitorul apropiat.

”Oamenii nu mai vor să-și cedeze confidențialitatea în schimbul unor servicii gratuite. Nu mai vor să fie ținuți ostatici de monopolurile tehnologice care cred că pot face orice, atâta timp cât aplicațiile lor ating o masă critică de utilizatori. Cu o jumătate de miliard de utilizatori activi și creștere accelerată, Telegram a devenit cel mai mare refugiu pentru cei care caută o platformă de comunicare dedicată confidențialității și securității. Luăm această responsabilitate foarte în serios”, declară fondatorul Telegram.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult