Telegram adaugă suport pentru traducerea mesajelor în timp real

06.02.2023
Telegram adaugă suport pentru traducerea mesajelor în timp real

Imitând funcționalitatea disponibilă deja pentru unele dintre serviciile Google, Telegram adaugă suport pentru traducerea mesajelor în timp real, înlesnind purtarea de conversații cu persoane care vorbesc altă limbă decât cea folosită de tine.

Spre exemplu, noua facilitate face mai atractivă abonarea la canale de telegram pe care se vorbește o altă limbă decât cele de circulație internațională. Spre exemplu, dialogarea cu personalul hotelului din destinația de vacanță ar putea fi mai ușor de purtat, odată ce parierea lingvistică este depășită. Momentan, doar abonații Telegram Premium vor avea și acces la această funcție, atunci când interacționează cu grupuri și canale.

Tot pe subiectul Telegram Premium, administratorii platformei anunță și o nouă opțiune de plată anuală, care îți permite să economisești până la 40% din costul serviciului dacă te abonezi pe un an întreg.

O altă noutate constă în adăugarea de instrumente care permit convertirea stickerelor și emoji-uri în imagini de profil, de folosit ca alternativă pentru poza reală. Totodată, cei care doresc să folosească emoji-uri în conversații au la dispoziție 10 noi colecții personalizate.

Ceva mai folositoare, alte optimizări vizează gestionarea conexiunii la internet, noua versiune network usage tool afișând de acum în mod grafic proporția de trafic realizată prin conexiunea de internet mobil, respectiv WiFi. Tot pentru economisirea lățimii de bandă, Telegram permite de acum ajustarea dimensiunii maxime pentru fișierele media care sunt descărcate automat pe dispozitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult