Testare COVID cu precizie de 95%, posibilă cu o aplicație de mobil creată de un dezvoltator german

13.04.2021
Testare COVID cu precizie de 95%, posibilă cu o aplicație de mobil creată de un dezvoltator german

O companie cu sediul în Munchen a lansat o aplicație pentru smartphone care promite testare COVID cu precizie de 95% în doar trei minute.

Totul funcționează cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil, aplicația încărcând o poză pe serverul dezvoltatorului care surprinde ochii persoanei testate, rezultatul pozitiv sau negativ fiind returnat în cel mult trei minute.

Procedura de testare implementată de către dezvoltatorul Semic RF împreună cu colegi din Statele Unite nu presupune furnizarea unei mostre biologice. În schimb, verificarea se bazează pe detectarea unuia dintre simptomele timpurii ale infectării cu virusul SARS-CoV-2, manifestat prin inflamarea și colorarea ochilor într-o anume nuanță de roz.

„Am reușit să izolăm COVID-19 analizând peste două milioane de nuanțe diferite de roz”, a spus dezvoltatorul Wolfgang Gruber, pentru publicația Reuters.

SARS-CoV-2

Acesta spune că aplicația, deja testată pe peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă, capacitatea de testare putând fi extinsă în continuare – permițând utilizatorilor să revină mai devreme la evenimente cu participare în masă, cum ar fi concerte și meciuri de fotbal.

„Instalezi aplicația, obții o poză cu ambii ochi, o trimiți pentru evaluare și apoi poți avea rezultatul evaluat stocat ca un cod QR pe ​​smartphone-ul tău”, a adăugat Gruber.

Aplicația pentru testare COVID se adresează inițial companiilor și utilizatori comerciali, dezvoltatorul solicitând o taxă lunară de 480 de euro, însă este planificată lansarea ulterioară pentru persoanele individuale, cu un cost mult redus per testare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult