Uber Eats România se închide! Serviciile de ride-sharing rămân active

04.05.2020
Uber Eats România se închide! Serviciile de ride-sharing rămân active

Uber Eats, serviciul de livrare pentru mâncare operat de compania Uber, a anunțat că se retrage de pe piața din România. Nu au fost oferite motive pentru această decizie, compania trimițând doar un e-mail către clienți prin care sunt notificați că începând cu data de 4 iunie, serviciul nu va mai fi disponibil. Compania va continua să activeze pe teritoriul țării sub forma serviciilor Uber Rides, prin care asigură transport de tip ride-sharing.

Decizia companiei de a se retrage de pe piața din România este una destul de ciudată, având în vedere că la nivel mondial, livrările de mâncare au crescut, iar singurele servicii Uber care încă funcționează pe anumite piețe este chiar Uber Eats. Compania anunță această decizie la numai doi ani după ce acesta a debutat pe piața din România, în mai 2018.

În 2019, în luna iunie, serviciul de livrări Uber Eats părea să fie bine poziționat pe piață, cu peste 700 de restaurante din România listate, cele mai multe de pe toate serviciile concurente.

Iată mesajul pe care Uber Eats l-a trimis tuturor celor care au conturi pe acest serviciu:

Engleză:

„After years of partnering with local restaurants to offer convenient, reliable food delivery, we have made the difficult decision to discontinue Uber Eats in Romania at the end of 3 June.

While we are sad that Uber Eats is leaving Romania, we are committed to continue serving our communities here through our Uber Rides business. Our number one priority now is to minimise the impact on the valued employees, restaurant partners, delivery partners and consumers who have supported us.

We like to take this opportunity to thank our entire Uber Eats Romania community – from partners to eaters – for your support.

Your Uber Eats Team”

Română:

„După mai mulți ani în care am avut parteneriate cu restaurante locale pentru a oferi livrări de încredere pentru mâncare la prețuri convenabile, am luat decizia grea de a închide Uber Eats în România după data de 3 iunie.

În timp ce suntem triști că Uber Eats pleacă din România, suntem dedicați continuării serviciilor pentru comunitățile de aici prin intermediul Uber Rides. Prioritatea noastră principală este minimizarea impactului în rândul angajaților noștri, restaurantelor partenere și partenerilor de livrare și clienților care ne-au susținut.

Dorim să folosim această oportunitate pentru a mulțumi întregii comunități Uber Eats din România, de la parteneri la clienți, pentru suportul acordat.

Echipa Uber Eats.”

(traducere go4it)

uber eats romania

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult