Uber va folosi tehnologii AI pentru a determina scopul călătoriei

15.08.2018
Uber va folosi tehnologii AI pentru a determina scopul călătoriei

Clienţii Uber vor fi „evaluaţi” folosind tehnologii de inteligenţă artificială, compania determinând astfel când aceştia călătoresc în scop de serviciu sau personal.

Noua tehnologie ar trebui să vină în ajutorul celor care folosesc Uber pentru a călătorii atât în timpul serviciului, dar şi în scop personal, aplicaţia stabilind automat dacă preţul călătorie trebuie plătit folosind cardul de credit personal sau cel de serviciu.

Detaliată într-o postare pe blogul companiei, funcţia Profile Recommendations este destinată serviciului Uber for Business.

Folosind tehnologii AI, Uber va analiza istoricul călătoriilor anterioare, momentul zilei şi trenduri observate la alţi clienţi Uber pentru a stabili tipul călătoriei. Potrivit companiei, noul algoritm AI are o acurateţe de aproximativ 80%.

Deoarece, ocazional mai pot apărea şi confuzii, utilizatorii aplicaţiei de mobil for fi întâmpinaţi de fiecare dată cu un rezumat al călătoriei, în care vor avea posibilitatea să selecteze manual între modul business şi personal.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult