Uitaţi de FaceApp! A apărut aplicaţia AI care îţi transformă un banal „selfie” într-o pictură de Rembrandt

23.07.2019
Uitaţi de FaceApp! A apărut aplicaţia AI care îţi transformă un banal „selfie” într-o pictură de Rembrandt

Dacă v-aţi plictisit deja de aplicaţia rusească FaceApp care poate simula un portret „îmbătrânit” folosind algoritmi AI, a apărut deja o nouă metodă de transformare a selfie-urilor în portrete amuzante. Site-ul AI Portraits, dezvoltat de către cercetătorii MIT-IBM din cadrul Watson AI Lab, ia fotografiile utilizatorilor şi le procesează pentru a arăta similar cu un tablou în ulei realizat de către un mare pictor din trecut. Dacă ţi-ai dorit o poză de profil în care să arăţi de parcă ai fost pictat de Rembrandt, AI Portraits este soluţia simplă şi rapidă.

Întrucât este vorba despre un proiect relativ independent, infrastructura şi modul de operare al serviciului AI Portraits nu este la fel de accesibil precum o aplicaţie de mobil precum FaceApp. Ca să îţi creezi propriul portret este necesară accesare site-ului aiportraits.com dintr-un browser desktop şi să urci manual fotografia pe site. După ceva timp de procesare, site-ul îţi întoarce fotografia urcată sub formă de portret, într-unul dintre stilurile integrate.

Algoritmul scanează fotografia oferită şi crează un portret complet nou, analizând atât faţa personajului cât şi mediul înconjurător pentru a alege un stil care se potriveşte cel mai bine. Fiecare fotografie în parte va arăta altfel, în ciuda faptului că include acelaşi subiect. Elementele care pot schimba stilul sunt modul de iluminare, poziţia feţei, anumite trăsături ale subiectului sau culorile prezente.

De altfel, spre diferenţă de alte aplicaţii de acest gen, cercetătorii MIT-IBM spun că toate fotografiile urcate sunt şterse imediat ce au fost folosite, deci datele utilizatorilor nu sunt păstrate fără motiv. La momentul redactării acestui articol, serverele AI Portaits erau foarte aglomerate, deci nu am putut încă testa serviciul cu fotografiile proprii, însă există destule exemple pe site şi probabil că vor începe să apară şi pe fluxurile de fotografii din listele voastre de pe reţelele de socializare.

Informaţii despre modul în care AI Portraits funcţionează şi de ce a fost dezvoltat acest serviciu se găsesc pe site în partea de sus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult