Unii utilizatori de WhatsApp pot acum ascunde faptul că sunt online pentru toată lumea

14.09.2022
Unii utilizatori de WhatsApp pot acum ascunde faptul că sunt online pentru toată lumea
Foto: Profimedia Images

WhatsApp pregătește o funcție care este așteptată de foarte mulți utilizatori, iar pentru unii dintre ei a devenit realitatea. O parte dintre persoanele înrolate în programul Beta pot să ascundă faptul că sunt online.

Noile meniuri apar în versiunea WhatsApp 2.22.20.9 pentru Android. În setări, utilizatorii pot personaliza în detaliu cine vede dacă sunt sau nu online și când au folosit ultima dată aplicația. Calea care trebuie urmată este: Settings > Account > Privacy > Last seen and online. La ultima secțiune, utilizatorii pot selecta: everyone / toată lumea, my contacts / persoanele mele de contact, my contacts (except selected ones) / persoanele mele de contact exceptându-le pe cele selectate și nobody / nimeni.

Alte două caracteristici menite să protejeze intimitatea online și confidențialitatea utilizatorilor, care urmează să fie implementate de WhatsApp, sunt: ieșirea silențioasă din grupuri (fără ca ceilalți membri să fie informați) și blocarea capturilor de ecran pentru fișierele media transmise cu scopul de a fi văzute o singură dată.

Citește și: Facebook, Instagram și WhatsApp ar putea căpăta noi funcții exclusive, disponibile pe bază de abonament

Cei care decid să folosească noua caracteristică a WhatsApp nu vor vedea la rândul lor dacă ceilalți utilizatori sunt sau nu online.

Nu știm, deocamdată, când modificările de la meniul Last seen vor fi disponibile pentru varianta stabilă a aplicației.

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi în toată lumea.

Sursa: Statista

Sursa: Wabetainfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult