Waze introduce o nouă funcție. Cum va ajuta aceasta șoferii?

08.11.2023
Waze introduce o nouă funcție. Cum va ajuta aceasta șoferii?

Waze oferă acum o nouă funcție foarte utilă pentru șoferi. Aplicația va putea trimite alerte cu privire la drumurile pe care au loc frecvent accidente.

Waze are o nouă funcție de siguranță care lansează o alertă atunci când șoferii circulă pe o secțiune a rutei predispusă la accidente. Postarea pe blogul Waze spune că funcția folosește „date istorice despre accidente și informații cheie despre traseul tău”, cum ar fi nivelurile de trafic sau ce fel de drum este pentru a genera avertismentele.

Waze speră că grație acestei funcții, șoferii vor fi mai atenți atunci când vor primi aceste alerte, astfel că riscul de accidente va scădea. Se pare că alertele nu fac distincția între accidentele majore și cele ușoare, astfel că șoferii nu vor știi ce fel de pericole există pe acel sector de drum. Ce-i drept, astfel de alerte trebuie să echilibreze nivelul de informații transmise și să nu devină, la rândul lor, distrageri pentru șoferi.

„Datorită inteligenței artificiale și rapoartelor comunității Waze, alertele din istoricul accidentelor combină datele istorice despre accidente și informații cheie despre traseul dvs. – cum ar fi nivelurile tipice de trafic, indiferent dacă este o autostradă sau un drum local, altitudinea și multe altele. Dacă traseul dvs. include un drum predispus la accidente, vă vom arăta o alertă înainte de a ajunge la acea secțiune a călătoriei. Pentru a minimiza distragerile, limităm numărul de alerte pe care le văd șoferii și nu le arătăm pe drumurile pe care le navighează în mod regulat”, se arată în comunicatul postat de companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult