Waze prin Apple CarPlay va funcționa și în modul Split View

28.11.2020
Waze prin Apple CarPlay va funcționa și în modul Split View

Waze este pe cale să extindă compatibilitatea Apple CarPlay cu suport pentru modul Split View, permițând împărțirea ecranului de navigație cu alte aplicații de iOS.

Modul split view este una dintre cele mai importante îmbunătățiri aduse interfeței CarPlay, permițând folosirea consolei auto pentru desfășurarea mai multor activități simultan, împărțind ecranul pentru acomodarea mai multor surse de informații și aplicații de iOS. Însă pentru folosirea noului mod de afișare adăugat începând cu versiunea iOS 13.4 este nevoie și de suport explicit din partea aplicațiilor.

Navigarea Waze prin Apple CarPlay va deveni și mai plăcut de folosit

Recunoscut pentru instrumentele sale de raportare a traficului și a incidentelor, Waze este o sursă valoroasă de informații utile, colectate de la șoferii aflați în trafic. Detalii precum porțiunile aglomerate de drum, zone cu accidente, locațiile radarelor pentru viteză și alte pericole potențiale au adus mulți fani soluție de navigare achiziționată între timp de Google.

foto: theverge.com

Deși împart același proprietar, adaptările necesare au fost adăugat pentru aplicația Google Maps, dar nu și pentru Waze, fanii celui din urmă rămânând să se descurce cu întreruperile inevitabile cauzate de primirea unui apel, sau alte aplicații de iOS care se luptă pentru vizibilitate pe ecran.

În forma actuală, dacă vrei să folosești modul Split View pentru a acces la controale media și alte funcții ale telefonului în timpul sesiunii de navigare, ai de ales între Apple Maps și Google Maps.

Ilustrat cu o presupusă captură de ecran, noul mod de afișare nu ar fi singura îmbunătățire pregătită serviciului Waze, Google adăugând în interfața de navigare și indicații pentru încadrarea în bandă la apropierea de intersecții.

Toate aceste îmbunătățiri s-ar afla deja la stadiul de testare beta, însă Google nu oferă nici-un indiciu pentru când ar putea fi lansate pentru utilizatorii Waze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult