Web browser-ul Chrome pentru Android va scurta automat adresele URL preluate prin metoda copy/paste

20.02.2018
Web browser-ul Chrome pentru Android va scurta automat adresele URL preluate prin metoda copy/paste

Google continuă să îmbunătăţească experienţa oferită utilizatorilor de Android, ultima modificare vizând simplificarea modului de preluare a adreselor URL din browser-ul Chrome.

Prevăzut cu modul ad-block integrat, filtru pentru blocarea redirecţionărilor de tip pop-up şi susţinut cu un motor de randare a paginilor foarte rapid, Chrome este cu siguranţă cea mai populară alegere dintre utilizatorii de Android. Însă nici competiţia nu stă pe loc, motivând aducerea de noi îmbunătăţiri, unele mai puţin vizibile decât altele.

Chiar dacă nu este o operaţiune foarte comună în utilizarea de zi cu zi, preluarea adreselor URL din browser pentru a fi transmise altei aplicaţii prin metoda copy/paste poate fi motiv de frustrare, multe site-uri având o structură a adreselor URL excesiv de lungă, care încurcă preluarea acestora. Complicând şi mai mult lucrurile, unele aplicaţii limitează automat lungimea maximă a textului introdus, lăsând inutilizabile adresele URL prea lungi. Începând cu versiunea Chrome 64, Google ocoleşte această problemă prin introducerea unei funcţii de substituire a adresei URL iniţiale cu o versiune simplificată.

Trebuie spus că pentru a beneficia de această funcţie este necesar să folosim meniul Chrome Share, activând butonul de forma a trei puncte verticale, afişat la partea de sus a ecranului. Totuşi, unele link-uri au nevoie să conţină informaţii suplimentare pentru a fi procesate corect la destinatar, acestea putând fi preluate în continuare din bara de adrese, folosind metoda copy/paste.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult