WhatsApp adaugă opţiune pentru blocarea accesului folosind Face ID sau Touch ID

04.02.2019
WhatsApp adaugă opţiune pentru blocarea accesului folosind Face ID sau Touch ID

Conversaţiile private şi pozele primite pe WhatsApp vor putea fi protejate de privirile indiscrete setând direct din aplicaţie condiţionarea accesului folosind autentificare Face ID sau Touch ID.

Disponibilă în primă fază doar pe dispozitivele iPhone, deblocarea aplicaţiei folosind recunoaştere facială va fi curând disponibilă şi în versiunea de Android a clientului WhatsApp.

Adăugat prin intermediul unei actualizări automate, suportul pentru autentificare biometrică poate fi găsit în meniul Settings / Account / Privacy. Odată ce a fost setată, funcţia Screen Lock intervine la fiecare pornire a aplicaţiei, accesarea serviciilor WhatsApp pe dispozitivul respectiv nemaifiind posibilă decât după validarea trăsăturilor faciale.

Deşi, în general sunt suficient de rapide pentru deblocarea telefonului, sistemele de autentificare biometrică induc un mic timp de aşteptare care ar putea incomoda purtarea conversaţiilor pe WhatsApp.

Aplicaţia permite totuşi vizualizarea mesajelor de notificare, utilizatorii putând decide dacă să răspundă înainte de a accesa modul de conversaţie. Pe iOS, este posibilă şi setarea opţiunii Quick Reply, prin care putem răspunde la mesaje text direct din meniul Lock Screen, fără a vedea şi restul conversaţiei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video